Indeks članka

Fizikalna ilustracija

Pacijenti Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ u svojim pismima zahvale, koja stižu u Kabinet direktora, ocijenjuju najvišom ocjenom rad osoblja ove ustanove. Jedno od takvih pisama poslala je pacijentica koja se nedavno liječila na Odijeljenju za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju i koja je istakla visok nivo profesionalizma, stručnosti i etičnost u radu osoblja ovog Odijeljenja, kako navodi, vrijednog svakog poštovanja.


Integralo pismo možete pročitati OVDJE!


Zahvalnica Dr. Aneli Šubo
Zahvalnica


Pohvala  i zahvalnost Odjeljenju za fizikalnu terapiju
Fizikalna ilustracija From: Fadila Ibrahimović [Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.] Sent: 2. novembar 2015 14:09 To: info Subject: Pohvala i zahvalnost Odjeljenju za fizikalnu terapiju You received a message from: Ime i prezime: Fadila Ibrahimović Tel: 062/_______ Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. (http://www.obs.ba/index.php/kontaktirajte-nas) Poštovani, S velikim zadovoljstvom želim iznijeti sve pohvale i zahvalnost Odjeljenju za fizikalnu terapiju Vaše bolnice na prvom spratu. Uz doktoricu Jadranku Šormaz Prusac, željela bih da pohvalim i cijeli tim medicinskog osoblja na ovom Odjelu. Doktorica je izuzetno profesionalno izvršavala svoj ljekarski zadatak i bila dostupna sa podrobnim informacijama. ... ova doktorica je bila pristupačna, strpljiva, požrtvovana, profesionalna. ....da ne govorim o tome da je bila vrlo efikasna u uspostavljanju dijagnostike i određivanja metoda liječenja. Svi uposlenici na Odjeljenju su veoma profesionalni, ljubazni, prijatni, vrijedni i puni respekta za pacijente. .... Na odjelu vlada red i disciplina, čisto je i uredno.
Sretno u daljem radu bolnice!
Fadila Ibrahimović

ZAHVALNICA

picasso baby friendly

From: Elvedin Subasic [mailto:Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.]
Sent: 29. oktobar 2015 18:00
To: info
Subject: Pohvala

Poštovani,

iako se u našem društvu ne obraća mnogo pažnje na kritike i pohvale, ipak želim izraziti česitke na profesionalnosti i ljubaznosti uposlenika Vaše ustanove. Supruga, koja se porodila u Vašoj ustanovi 24.10. se pridružuje čestitkama uz ugodne uspomene. Kao novinar rijetko se u javnim ustanovama mogu naći primjeri profesionalnsoti ovog tipa.

Svako dobro

--

Elvedin Subasic


ZAHVALNICA

hjärtlungfonden stetoskop hjarta 600

Pacijenti Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš" , ocjenjuju najvišom ocjenom usluge koje pruža ova zdravstvena Ustanova. To nam potvrđuju u svojim svakodnevnim pismima zahvale.

Mail Vam prenosimo u cjelosti:

From: Edis Mešić [mailto:Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.]
Sent: 22. oktobar 2015 21:03
To: info
Subject: Zahvalnica

Želimo se zahvaliti osoblju Odjeljenja za internu medicinu 9 sprat kao i prim.dr. Korjenic Kemalu na pažnji i vrhunskoj profesionalnosti od pacijentice Muftić Vahide.


Na adresu Opće bolnice svakodnevno stižu usmene i pismene pohvale za rad uposlenika bolnice.

Ovom prilikom izdvajamo samo neke dijelove pisama i mejlova koja su stigla u našu zdravstvenu ustanovu.

Svjetski Dan Bolesnika1

Poštovani,

jučer sam izašao iz Vaše ustanove.
Ocjena... Sve petice.
Od doktora, spremačice, medicinskih sestara, bolničara... do bifea. Zaista.

Još jednom Velika hvala na Svemu!

S poštovanjem,

Amir Hadžimehmedović


Svjetski Dan Bolesnika3

Poštovana direktorice Izetbegović,


Moj otac je ležao na Hirurškom odjelu za intenzivnu njegu, na 4. spratu od 19. do 25. Januara 2014.
Moram Vam priznati da ovako nešto nisam doživjela čak ni u Norveškoj, gdje živim.
Ovim putem bih željela da pohvalim izuzetno savjesnu i požrtvovanu doktoricu, šeficu odjela na 4. spratu, dr. Matković. Ona je zaista izuzetno profesionalno izvršavala svoj ljekarski zadatak i bila dostupna sa podrobnim informacijama svaki dan u vrijeme posjete…ova doktorica je bila pristupačna, strpljiva, požrtvovana, profesionalna,....da ne govorim o tome da je sve mjere poduzela što se tiče dijagnostike i metoda liječenja. Vrhunski doktor svjetskog kalibra!
Uz doktoricu Matković željela bih da pohvalim i cijeli njen tim medicinskog osoblja na odjelu: doktoricu Begić, doktoricu Vukotić, medicinske sestre i tehničare. Svi su se pokazali kao veoma profesionalni, ljubazni, prijatni, vrijedni, puni respekta za pacijente i njihove porodice.

… Na odjelu vlada red i disciplina, čisto je i uredno. Ja sam ponosna što je moj otac ležao baš na tom odjelu, kod takvih ljudi, gdje je bio tretiran sa respektom od početka do kraja i gdje je pacijent u fokusu.

Sretno u daljem radu bolnice i želim Vama lično dobro zdravlje i svako dobro!

Prijateljski pozdrav iz Norveške!

Slavica Gloria Mormil, Oslo


23. januar 2014.

Poštovana gospođo Izetbegović,

Svjetski Dan Bolesnika2
Sa velikim zadovoljstvom i poštovanjem želim da Vama, kao i kompletnom medicinskom osoblju Opće bolnice, zahvalim na pažnji koja mi je pružena tokom liječenja na intenzivnoj njezi hirurgije /biću slobodan pa reći/ moje bolnice. Ipak je to bolnica u kojoj sam proveo najteže dane moga života, al' i najljepše, jer su se u tadašnjoj vojnoj bolnici u toku opsade rodile moje dvije kćerke.

Fasciniran sam, ponavljam, fasciniran sam odnosom medicinskog osoblja prema pacijentima, jer istu pažnju je imao svaki bolesnik koji je tu ležao kao i ja. I da znate da to javno govorim jer mi je dosta "svjetskih " laži i priča. Jednom kad se sretnemo ispričaću Vam prekrasne impresije tokom mog liječanja, jer ipak ja bolje pričam nego što pišem!

S poštovanjem i srdačan pozdrav Vama i svim mojim ljekarima, mojim sestrama, mojoj "braći" i mojim čistačicama Opće bonice.

Nermin Tulić


Ginekologija kab ilustracija

Sarajevo, 02.02.2014. godine

Moji utisci tokom  liječenja na Odsjeku za gineklogiju u vremenu od 27. do 31.01.2014. godine.

Iako znam da je sve sastavni dio rada medecinskog osoblja ipak želim da istaknem i opišem način kako sam ja lično doživjela boravak u Općoj bolnici.

Kao prvo, istakla bih odnos ljekara prema svim pacijentima - na isti način, bilo da je pacijent tog ljekara ili njegovog kolege.

Informisanje pacijenta poslije operacionog zahvata o stanju i vrsti bolesti, jednostavnim pristupom i načinom informisanja da pacijent lakše shvati i prihvati svoju bolest.

Prijem kod ljubazne doktorice, razgovor i odgovor na sva postavljena pitanja na samom početku ulijevaju snagu i nadu da će liječenje proteći u najboljem redu.

Glavna sestra je na raspolaganju u svakom momentu za bilo koju infrmaciju, a organizacija ima toliki efekat da se posao nastavlja istim metodama popodne i u noćnoj smjeni, kada glavna sestra nije tu. Velika odgovornost i veliki posao sestara protiče kao na traci, neprestano kruže hodnicima dajući potrebne usluge pacijentima.

Primijetila sam da su sestre pri prvom pozivu reagovale i kretale prema pacijentu, a dešavalo se da su i po dvije sestre polazile u isto vrijeme čuvši poziv pacijenta.

Ni u jednom momentu nisam primijetila bilo kakvu negativnu reakciju, niti pometnju ili nesporazum u njihovom poslu.

Istakla bih i posao higijeničarki koje svojim radom daju doprinos i održavaju bolnicu urednom i blistavom da se pacijent osjeća udobnije i prijatnije.

Moglo bi se reći još mnogo toga ali se nadam da će te i iz ovih nekoliko rečenica shvatiti ono što sam željela istaći.

Ovom prilikom zahvaljujem se svom osoblju Osjeka za ginekologiju na svemu što pružaju pacijentima, a posebno na ljubaznosti koja pacijentu daje snagu i popravlja raspoloženje.

 S poštovanjem!

PACIJENTICA  - Merima Murtić


Zahvalnica pacijenti-RADIO-8


Pacijenti Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" više su nego zadovoljni uslugom koju dobiju u ovoj zdravstvenoj ustanovi. O tome nam pišu u brojnim prismima zahvale. Jedno od njih stiglo je od gospodina Edina Serezlića , koji je imao samo riječi hvale za uposlenike Odsjeka za oftalmologiju.

-----Original Message-----
From: Edin Serezlic
Sent: 16. mart 2015 21:44
To: info
Subject: Pohvale za oftamoloski kabinet

You received a message from:
Ime i prezime: Edin Serezlic
Email:

(http://www.obs.ba/index.php/kontaktirajte-nas)

U decembru 2014. godine sam po uputnici iz doma zdravlja dosao na manju intervenciju u vasem oftamoloskom kabinetu.
Iako sam u principu jako skeptican kada je u pitanju posjeta drzavnim bolnicama, od samog ulaska u vasu bolnicu, preko ljubaznih medicinskih sestara i odlicnog, profesionalnog i prije svega ljudskog odnosa ljekara, sve je zaista bilo na vrhunskom nivou.

Danas sam dolazio u bolnicu na kontrolni pregled i zelim iskoristiti priliku da se najiskrenije zahvalim i pohvalim rad ljekara: Mr.sci.med.dr Jasna Muhovic-Bejtic i dr. Senad Pozder.Volio bih da znam imena medicinskih sestara kako bih mogao i svakoj od njih pojedinacno da se zahvalim i pohvalim njihov profesionalizam i ljubaznost ali vjerujem da ce i ovakva uopcena pohvala biti dovoljna.

Ono sto sam vidio u nekoliko posjeta vasoj bolnici zaista mi je vratilo vjeru u nase zdravstvo i dokazuje da uz malo dobre volje i kod nas stvari mogu savrseno funkcionirati.

Jos jednom jedno veliko hvala.

S postovanjem,

Edin Dino Serezlic