Vesna Velagic

Vesna Velagić, dugogodišnja medicinska sestra u Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš “ iznenada je preminula 27. avgusta 2020. godine u 64 godini. Kolektiv Opće bolnice izgubio je vrijednog radnika, čestitu osobu i velikog druga .

Na komemorativnoj sjednici upriličenoj u Općoj bolnici od preminule medicinske sestre, u ime radnih kolega, oprostio se dr. Darko Ler, šef Oftalmologije.
-Naša Vesna je čitav radni vijek provela na očnom odjeljenju, baš kao i njena majka prije nje. Radila je od 1980. godine i dočekala je i ispratila generacije ljekara i medicinskih sestara i tehničara. Stalno u pokretu, nasmijana i iskrena imala je za svakoga razumijevanje i znala naći riječi utjehe. Predano je radila a svoje bogato iskustvo nesebično je prenosila na mlađe kolege i bila im podrška. Naučila nas je kako da budemo bolji doktori ,bolje kolege i bolji ljudi. Na tome i svemu ostalom smo joj beskrajno zahvalni. Nažalost, nije dočekala zasluženu mirovinu u koju je trebala otići krajem ove godine - kazao je dr. Ler.
Vesna Velagić je danas sahranjena na sarajevskom groblju Bare.

Kolektiv Opće bolnice upućuje porodici iskreno saučešće.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI