demencija 1

Nedavno su u Općoj bolnici Sarajevo održane dvije akcije besplatnih pregleda za građane Kantona Sarajevo.
U prvoj akciji građani su testirani na Alzheimerovu bolest, koja je u porastu, a druga je bila posvećena ultrazvučnom pregledu srca.
Organizatori ovih dešavanja, Opća bolnica i Moja klinika, obije akcije ocijenili su izuzetno posjećenim i korisnim.

Statistika kaže ovako:

broj pozvanih pacijenata za obije akcije bio je limitiran na 100. Međutim, interes i odziv bili su mnogo veći. Tako se za pregled srca prijavilo više od 400 pacijenata.
Neočekivana je bila i starosna dob. Očekivala se populacija građana "treće dobi" i oni su bili u većini, ali je na pregled došlo i mnogo mlađih pacijenata.

Neki pregledani pacijenti dobili su odmah terapiju, a neki su upućeni na daljnje liječenje. Bilo je i radosnih trenutaka kada je, prilikom pregleda, otklonjena sumnja, a osobe dobile potvrdu ljekara da im je nalaz uredan.
U saradnji s Mojom klinikom, Opća bolnica stavila je na raspolaganje građanima materijalne, tehničke i ljudske potencijale.
Rezultat je bio pregled bez čekanja.
Na usluzi svim pacijentima, kao pravi domaćini, bili su i idejni tvorci akcija za građane, direktori zdravstvenih ustanova Opće bolnice prof. dr. Sebija Izetbegović i Moje klinike Prim. dr. Emir Talirević.

Slika 1 srce

 Neobična slika u bh. svakodnevici, pristupačni i otvoreni, potpuno na usluzi svojim pacijentima. Obostrana korist i zadovoljstvo urađenim poslom nemjerljivi su. Povjerenje i zahvalnost naših građana, njihov osmijeh, usmene i pismene pohvale koje smo dobili, potvrda je da smo napravili dobar posao.
Zbog toga, kako su najavili čelni ljudi ove dvije zdravstvene ustanove, ovakvih akcija bit će i u narednom periodu. Time će se smanjiti liste čekanja na pregled, a dobit će se mogućnost za brzu zdravstvenu kontrolu i podizanje svijesti o važnosti zdravstvene brige za svakog čovjeka kao i da su mogućnosti preventivnog djelovanja ogromne.

plakat srce srcano popustanje

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

E uputnica

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI