Povodom Svjetskog dana srca Opća bolnica i Moja klinika u saradnji sa Ljekarskom komorom Kantona Sarajevo organizovali su akciju besplatnog ultrazvučnog testiranja srca. Akcija je imala preventivni karakter.


Tim medicinskog osoblja, tokom akcije, pregledao je 150 pacijenata. Za one koji se nisu na vrijeme informisali, dato je obaćenje da će biti još ovakvih akcija u narednom periodu.
Pregled je bio planiran za 100 osoba, a prijavilo se 415 pacijenata, različite starosne dobi.

Slika 2 srce

Smanjiti liste čekanja na pregled, jedan je od ciljeva akcije održane u Općoj bolnici. Važno je da građani dođu na vrijeme na kotrolu, a Opća bolnica je otvorena za sve pacijente.
Nastojat ćemo da građani dobiju brzu, efikasnu i kvalitetnu uslugu, kako je to danas bilo, kazala je direktorica Opće bolnice prof. dr. Sebija Izetbegović.

Slika 1 srce

Prim. dr. Emir Talirević, direktor Moje klinike, inače partner projekta istakao je da je neprepoznato srčano popuštanje često uzrok teških komplikacija i smrtnog ishoda. "Ovom akcijom pozvali smo građane da testiraju svoje srce sa željom da promovišemo zdravlje kao najvažniji faktor za dobar život."


Pacijenti koji su se uključili u akciju besplatnog pregleda srca u Općoj bolnicu nisu krili oduševljenje zbog ukazane mogućnosti za pregled.


Gospođa Bedrija Bešlagić je jedna od mnogobrojnih sugrađanki koja se odazvala ovoj akciji. Već deset godina boluje od srca, a inače je i redovan pacijent Opće bolnice. „Pozdravljam ovu akciju. To je jedan od načina da pacijent može brže stići do ljekara. Stoga bi ih trebalo što češće organizovati".

Slika 4 srce

Osamdesetsedmogodišnji Marinko Meštrović stigao je u pratnji svoga sina.
"Zahvaljujem Općoj bolnici što je ovako nešto organizovala. Ovo su prave stvari. Doći inače do ljekara danas je vrlo komplikovano. Nekada morate čekati mjesecima. Stoga u svoje i očevo ime pozdravljam svaku ovakvu akciju. Veoma su korisne za građane našeg grada i treba ih biti što više", naglasio je sin gospodina Meštrovića.

Slika 3 srce

Gospođa Tima Rifatbegović je još jedna od sugrađanki koja je došla, i to na nagovor svoje prijateljice. Srčani je bolesnik već pet godina. „Moja prijateljica me je ubijedila da dođem. Prvi put sam učesnik ovakve akcije. Došla sam da prekontrolišem srce jer mi je ovako mnogo jednostavnije i brže. Ne čeka se dugo vremena da vidite doktora. Zato mislim da su ove akcije odlične i da ih Opća bolnica treba što češće organizovati jer svima su na korist."

Svjetski dan srca obilježava se u 195 zemalja svijeta. Opća bolnica „Prim.dr. Abdulah Nakaš" i „Moja klinika" kao društevno odgovorne zdravstvene ustanove pridružile su se svijetskom obilježavanju ovog značajnog dana.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

E uputnica

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI