Edin Begic

Priznanja za najbolja istraživačka dostignuća u medicini i farmaciji za najbolje ljekare i farmaceute u regiji ,koji se pored svakodnevnog kliničkog rada također posvećuju i istraživanju inovacija u dijagnostici i liječenju , podjeljena su na gala svečanosti upriličenoj u Ljubljani u organizaciji International Medis Awards . Mr. Edin Begić, dr. med. iz Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo, izabran je za najboljeg istraživača u oblasti neurologije srednje i jugoistočne Evrope.

Edin Begic 2
Rad dr. Edina Begić koji je zajedno sa saradnicima zaključio da indikator srčane insuficijencije B-natriuretični peptid može biti i pokazatelj kognitivnih poremećaja kod Alzheimerove demencije objavljen je u časopisu Plos One pod nazivom :“ SOMAscan-based proteomic measurements of plasma brain natriuretic peptide are decreased in mild cognitive impairment and in Alzheimers dementia patients“ .
Nezavisni međunarodni stručni žiri pod vodstvom uglednog slovenačkog reumatologa prof. dr. Matije Tomšiča, dr. med., odabrao je 20 finalista konkursa, te je proglasio devet pobjednika za pojedine medicinske oblasti , među kojima je i ljekar iz Opće bolnice, i dodijelio im nagradu International Medis Awards. Inače, za ovaj konkurs je bilo prijavljeno 207 istraživačkih radova iz devet država srednje i jugoistočne Evrope.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI