krv 2017

Odsjek za transfuzijsku medicinu (OTM) Opće bolnice “Prim.dr. Abdulah Nakaš” za uposlenike ove zdravstvene ustanove organizirao je treću ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija je održana u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicine FBiH.
U ovoj akciji je prikupljeno 11 doza dragocijene tečnosti, kazao je prim.mr.sci.med. dr. Mirza Begović, šef OTM. On je podsjetio da je svaka doza krvi dragocijena, jer za nju nema zamjene i ne može se proizvesti vještačkim putem. Jedini način da se prikupi ova tečnost, koja život znači, su akcije dobrovoljnog darivanja. Iz darovane krvi se mogu izdvojiti različiti sastojci krvi, koji se koriste za specifične potrebe.

KRv 1 2017

Krv ne spašava samo život, ona i olalakšava tegobe mnogim pacijentima u toku njihovog liječenja drugim metodama-kazao je dr. Begović.
Darivati krv može svaka punoljetna osoba od 18-65 godina starosti (žene do 60), koja se dobro osjeća, bez akutnih i hroničnih bolesti, i koja ima volju i želju pomoći drugome. Organizatori današnje akcije se zahvaljuju svim dobrovoljnim davaocima.

Misija

Javne nabavke

JN OBS

UO OBS

Certifikat za kvalitet

AKAZ WEB 2014

Pisma pacijenata

Pisma pacijenata