Donacija bhtelecom

Opća bolnica „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ je jedna od  32 institucije  koja je ispunila  uslove iz Javnog poziva za dodjelu  donacija,  kojeg je krajem prošle godine raspisala  kompanija BH Telecom. Donacija  u  iznosu od 100.000 KM  je danas uručena  menadžmentu  Opće bolnice. Ova sredstva će biti  utrošena za kupovinu  medicinske opreme.

Donacija bhtelecom1 

Na press konferenciji  upriličenoj ovim povodom   u Općoj bolnici  Fuad Čibukčić, predsjednik Nadzornog odbora BH Telecoma, podsjetio je da je  ovo bio prvi tematski javni konkurs za donacije koje raspisuje ova kompanija. Poziv je  bio otvoren do 25. oktobra prošle godine. Nakon kvalifikacija i ocjena prispjelih prijava odabrano je 32 dobitnika donacije među kojima je ukupno 13 zdravstvenih ustanova. On je pojasnio  da je ukupan iznos od  milion KM usmjeren zdravstvenim ustanovama i javnim kuhinjama na području Bosne i Hercegovine za finansiranje programa i aktivnosti nabavke medicinskih uređaja i opreme, odnosno nabavke namirnica i kuhinjske opreme za javne kuhinje.

Donacija bhtelecom2 

Prim. dr. Zlatko Kravić, direktor Opće bolnice zahvalio se BH Telecomu na ovoj donaciji i pojasnio da će od doniranih sredstava biti kupljena  dva respiratora te  da se  radi o   najsavremenijim sofisticiranim  aparatima koji  služe  za održavanje  života  najtežih pacijenata i njihovog vraćanja u život.

„BH Telecom, kao društveno odgovorna  kompanija, prepoznala je naše potrebe, ali i drugih medicinskih ustanova u BiH i siguran sam da je ovo najbolji način da se uloži novac, na korist svim  našim pacijentima i na tome se još jedanput zahvaljujem“ kazao je dr. Kravić.