medical-equipment-resale

Sve zdravstvene ustanove u BiH dužne su da do 15. septembra 2015. godine verifikuju medicinske instrumente koji imaju funkciju mjerenja.Na taj način medicinski uređaji se uvode u zakonsko mjeriteljstvo, što će doprinjeti kvalitetnijoj i pouzdanijoj dijagnostici i podizanju zdravstvene usluge.
Opća bolnica „Prim. dr. „Abdulah Nakaš" uspješno je verifikovala sve medicinske instrumente, a o samom procesu koji je proveden u bolnici, Zijad Džemić, direktor Instituta za mjeriteljstvo BiH , imao je samo riječi hvale. Pored ostalog u svom dopisu je naveo:
„ Istovremeno se već prepoznaju primjeri odlične saradnje u provođenju ovih zakonom propisanih mjera i ovom prilikom ćemo istaći primjer Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo, koja je na vrijeme i uspješno verifikovala sve svoje medicinske instrumente sa funkcijom mjerenja. Institut u svojoj praksi provođenja zakona odavno nije imao tako pozitivan primjer saradnje, kao što je to slučaj saradnje sa spomenutom zdravstvenom ustanovom."
I ovo je još jedna potvrda da je Opća bolnica , koju nepune tri godine vodi prof. dr. Sebija Izetbegović, svijetli primjer bh zdravstva, jer se pacijentima posvećuje maksimalna pažnja, pruža kvalitetna usluga, te tako postavljaju novi standardi u ovoj oblasti. A to ne može ostati nezapaženo.

Integralni dopis Instituta za mjeriteljstvo BiH - klikni ovdje.