MR RAMENA SL  1

Za zdravstvene radnike Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš" upriličeno je predavanje o magnetnoj rezonanci ramena. Predavanje je održala prof. Mihra S. Taljanović, radiolog, čija je specijalnost MRI kostiju i zglobova. Prof. Taljanović je svoju ljekarsku karijeru počela u Sarajevu, nastavila u Americi, gdje na Univerzitetu Tucson u Arizoni predaje radiologiji. Na polju radiologije postigla je zavidne rezultate i dobila brojna priznanja i nagrade.

MR RAMENA SL  2

Prof. Taljanović, bosanka sa američkom adresom stanovanja, naglasila je da je ponosna na diplomu sarajevskog Medicinskog fakulteta, koju ima, jer su joj znanja stečena u Sarajevu dala dobru osnovu za napredovanje u svjetskoj karijeri.
Kao olakšavajuću okolnost za rad u Americi istakla je tehnička dostignuća u oblasti kojom se bavi, koja su pristupačna ljekarima.

MR RAMENA SL  3

U srdačnoj atmosferi prof. Taljanović je govorila o najsavremenijim metodama liječenja ramena. Nakon predavanja, nastavljena je edukacija uposlenika Odjeljenja za radiološku dijagnostiku praktičnim radom na aparatu magnetne rezonance.

Misija

Akreditacija OBS Akaz Small

Javne nabavke

JN OBS

Certifikat za kvalitet

AKAZ WEB 2014

Pisma pacijenata

Pisma pacijenata