vizita 67

U posljednja 72 sata na hospitalizaciju u Opću bolnicu „ Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo primljeno je 75 pacijenata, a 109 je otpušteno iz ustanove. Na Urgentnom centru opservirano je 299 pacijenata, od kojih su 24 primljena na bolničko liječenje. Na Odjeljenju za radiološku dijagnostiku urađeno je 766 pregleda, među kojima 53-CT dijagnostike, 37-RTG pluća, 518-UZ dijagnostike, 20-MRI dijagnostike itd.
Pored ostalog, u ovom periodu ,u Općoj bolnici je rođeno 10 beba, a u operacionim salama je urađeno 26 operacija. Na Kabinetu za ortopediju je bilo150 pregleda, Kabinetu za opću hirurgiju 118, Kabinetu za opću internu medicinu 41, Kabinetu za neurologiju 36 itd.
Od brojnih pisama zahvale, koja stižu od naših pacijenata i njihovih porodica za danas smo izdvojili pohvalu koja se odnosi na osoblje Odjeljejna za interne bolesti i odjeljenja za Urgentnu medicinu. Pismo prenosimo bez ikakvih korekcija.


Poštovani direktore,
Zovem se Samir Hadžimusić čija je majka već oko 10 dana pacijentica na Internističkom/Nefrološkom odjeljenju, 9. spratu.
Ako mi dozvolite malo Vašeg vremena, želio bih da uputim riječi najviše pohvale i poštovanja za Vaše cijenjeno osoblje na istom odjeljenju, počevši od doktorice Pašić koja vodi moju majku, preko medicinske sestre Ajše, medicinskog brata Nedima, kao i ostalih pripadnika Vašeg osoblja čija imena na žalost ne znam, a što ni u kom slučaju ne umanjuje njihov značaj i zasluge za dobar tretman moje majke.
Praktično demonstrirano znanje, kvalitet pruženih usluga, kao i ljubaznost Vašeg osoblja prema mojoj majci daleko nadilazi trenutne medicinske prakse sa kojima se danas susrećemo. Vaše cijenjeno odoblje svakako predstavlja najbolji primjer prvenstveno humanog, a potom i profesionalnog postupanja prema onima kojima je pomoć potrebna u ovakvim kritičnim situacijama.
Takođe Vam moram uputiti riječi zahvale i velikog poštovanja za osoblje Urgentnog odjeljenja, posebno dr. Kasima Salmana, medicinske sestre Emine i ostalih kolega i kolegica čija imena i prezimena na žalost takođe ne znam, a koji su nakon tri dana tretiranja moje majke uspjeli da je zdravstveno zbrinu, dostojno tretiraju, oporave i upute na odjeljenje Interne medicine/Nefrologije.
Zbog svega navedenog, želim još jednom da se ovim putem zahvalim Vašem kolektivu u nadi da će ove riječi zahvale predstavljati barem malu dozu satisfakcije za sve napore koje Vaše navedene kolege i kolegice ulažu tokom obavljanja njihovih svakodnevnih radnih zadataka.
Uz riječi najvišeg poštovanja,
Samir Hadžimusić

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

E uputnica

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

“HOW TO LIVE A QUALITY LIFE IN OLD AGE”

Agining Oct2024 Page 1