20230314 132316

Osmočlana delegacija Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu iz Albanije na čijem je čelu bio njen direktor Denis Gjika ,te njihove kolege iz Agencije za kvalitet i akreditaciju Federacije BiH, koju je predvodio direktor Salih Valjevac, tokom današnje posjete Općoj bolnici „ Prim.dr. Abdulah Nakaš“ ,upoznali su se sa procesom akreditacije , sistema sigurnosti i kvaliteta koji je uspostavljen u ovoj ustanovi. Njihovi domaćini su bili prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, direktor Opće bolnice i prof. dr. Azra Husić-Selimović, šefica Odjeljenja za nauku, nastavu i poboljšanje kvaliteta.
Prof. Gavrankapetanović je , uz srdačnu dobrodošlicu, koju je kazao na albanskom jeziku, prezentirao rad ustanove na čijem je čelu istakavši ulogu zdravstvenog menadžera i svih uposlenika u procesu akreditacije ,te važnost akreditiranja procesa rada zbog sigurnosti i pacijenata i osoblja . Naglasio je da ovaj dugotrajan proces osigurava svakom pacijentu jednaka prava i usluge te kvalitetno liječenje. Gostima iz Albanije je ponudio pomoć na njihovom putu za akreditiranje zdravstvenih ustanova , prije svega prenošenjem iskustva iz Opće bolnice , koja je ovaj proces uspješno završila , a sada se sprema za reakreditaciju.
Direktor albanskog AKAZ-a Denis Gjika , se zahvalio domaćinima za prijatnom dočeku i prilici da se upoznaju sa funkcionisanjem akreditirane ustanove , za koju je izrazio visoko poštovanje i pohvale.
Direktor AKAZ-a FBiH Salih Valjevac, je u svom obraćanju pojasnio da je cilj dvodnevne posjete kolega iz Albanije da se upoznaju sa procedurama koje su provele zdravstvene ustanove u procesu akreditiranja, a da je Opća bolnica izabrana kao reprezentativni primjer.

3
Prof. dr. Azra Husić Selimović je potom održala prezentaciju o procesu akreditacije Opće bolnice kao i pripremama za reakreditiranje ove ustanove koja se uskoro očekuje. Ona je podsjetila da je Opća bolnica prva ustanova u regionu koja je dobila certifikat –akreditaciju po Inkluzivnim standardima za osobe sa invaliditetom (ISOSI).
Posjeta je iskorištena i za obilazak bolnice i službe za kvalitet.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI