20230308 085712

U prvoj martovskoj sedmici ove godine u Beču je održan jedan od najvećih medicinskih skupova u Evropi, drugi po veličini radiološki skup u svijetu ,na kojem su učestvovali i radiolozi iz Opće bolnica “ Prim. dr. Abdulah Nakaš”.
Na ovom prestižnom skupu učesnici su imali priliku da se kroz aktuelne sesije predavanja,interaktivne radionice i poster sesije, upoznaju sa novim tehničkim, organizacionim, obrazovnim i naučnim dostignućima u radiologiji.Pored toga su razmijenjena iskustva i stajališta o mnogim pitanjima u seriji interaktivnih sesija, koje su stvorile otvorenu platformu za raspravu o najvažnijim temama vezanim za mentorstvo u radiologiji,inovativnim edukativnim digitalnim alatima u postizanju dobrih radioloških slika i organiziracije uspješinh multidisciplinarnih konzilijarnih sastanaka.

20230308 090013
Kongres je obuhvatio sva područja radiologije, uključujući radiološke profesionalce: specijaliste radiologije,specijalizante radiologije,radiografe, fizičare, predstavnike industrije radiološke opreme, a focus je stavljen na profesionalne i osobne uvide u teme i probleme koji pogađaju mlade radiologe i radiografe u njihovim obrazovnim i radnim okruženjima.
Moto ovogodišnjeg kongresa bio je “Ciklus života” , a odabran je s ciljem da naglasi važnost radiologije u zdravstvenoj brizi u svim fazama života jer je ovo jedna od rijetkih medicinskih disciplina koja prati cijeli životni put čovjeka.
Radiologija nam nudi jasne slike koje identificiraju jednostavne i složene ozljede i bolesti, dijagnostičke sugestije,kada je uzrok bolesti nepoznat, te uvid u tok liječenja bolesti. Snimanje može ponuditi fiziološku procjenu zdravih pojedinaca i može otkriti moguću subkliničku bolest.
Na ovom važnom medicinskom skupu u ime Opće bolnic su aktivno učešće imali: Prof.dr.sci.med.Amela Sofić, Dr. sci. med. Lejla Granov- Aladjuz i dr Muhidin Bećirević,koji ističu da je važno pratiti savremene tokove radiologije,koja se ubrzano tehnološki razvija i primjenjnivati ih u praksi.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI