otrhoprdediatrics

Od ove sedmice u Opće bolnice „ Prim. dr. Abdulah Nakaš“ pacijenti mogu dobiti uslugu ugradnje vještačkog koljena, a ugrađuju se proteze najnovije generacije.
S obzirom da su potrebe za ovom operacijom u BiH velike i liste čekanja na operaciju duge, ponovo je u Općoj bolnici uvedena ova procedura jer postoje svi uslovi za izvođenje operativnog zahvata , educirano medicinsko osoblje, moderne operacione sale, dijagnostička služba, fizikalna terapija, a pacijenti će se liječiti brzo i efikasno.
Ovim operativnim zahvatom i ugrađnjom proteze najnovije generacije pacijent se nakon tretmana uspješno vraćaju aktivnom životu.
Inače, u Općoj bolnici se svakodnevno nastoji poboljšati usluga , a u posljednje vrijeme medicinski tim odjela za gastroenterologiju uspješno radi zahvat endoskopskom retrogradnom holangio- pankreatografijom (ERCP).
Ova metoda podrazumijeva interventni, multidisciplinarni pristup u dijagnostici i tretiranju oboljenja jetre, žučne kese, žučnih vodova, gušterače, glavnog kanala pankreasa, uključujući žučno kamenje, zapaljenske strukture, te karcinome, a izvodi se kombinacijom endoskopskog pristupa i RTG dijagnostike.
Pored toga, Opća bolnica je prva u regionu uvela Motornu spiralnu enteroskopiju, kojom se efikasno može uraditi dijagnostika i terapija tankog crijeva i svih nedostupnih dijelova probavnog trakta koji se ne mogu vidjeti endoskopijom, a koje su potrebne radi uzimanja biopsičkih uzoraka ili zaustavljanja krvarenja te Interventni endoskopski ultrazvuk ,kojim se radi pregled i biopsija unutrašnjih organa.
Uvođenjem ove tri visoko sofisticirane procedure značajno je poboljšana dijagnostika i tretman bolesti probavnog trakta te brže i efikasnije liječenje naših pacijenata.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI