12312

Tim Opće bolnica na Evropskom konkresu radiologa ((ECR ):Sanjin Ustavdić, Amres Imamović, radiološki inžinjeri , dr. Mithat Čizmić, ,prof. dr. Amela Sofić i dr. Eldina Bešlagić
Protekle sedmice u Beču je ,nakon dugogodišnje pauze zbog pandemije Covid- 19, održan Evropski kongres radiologa (ECR ), koji je okupio najbolje evropske i svjetske radiologe.
Ovaj stručni skup je ponudio odgovore na radiološke dileme , inovirao je nove radiološke procedure i tehnologije. Eminentni predavači su u svojim izlaganjima prikazali najnovija istraživačka, stručna i naučna iskustva.
Pored zvaničnih predavanja, bile su organizirane interaktivne radionice i kviz testovi , a u izložbenom dijelu kongresnog centra, učesnici su mogli da se upoznaju sa najsavremenijom dijagnostičkom opremom. Nova tehnologija je ukazala na prednosti u brzini skeniranja, kvalitetnijoj rezoluciji slike, manjoj dozi zračenja, te primjeni umjetne inteligencije i robotike.
Na Evropskom kongresu radiologa u Beču učestvovao je tim radiologa i radioloških inžinjera iz Opće bolnice “Prim. dr. AbdulahNakaš” , u sastavu: prof.dr. sci med. Amela Sofić, dr. Emir Gušo, dr. Eldina Bešlagić, dr. Midhat Čizmić te Sanjin Ustavdić i Amres Imamović, inžinjeri medicinske radiologije, koji su osobiti fokus postavili na sesije iz oblasti MRI i interventne radiologije.
Evropsko društvo za radiologiju (ESR) je osnovano 2005. godine spajanjem Evropskog kongresa radiologije (ECR) i Evropskog udruženja radiologije (EAR), a posvećeno je jačanju i ujedinjenju evropske radiologije.
Sa 125.314 članova širom svijeta, izraslo je u najveće radiološko društvo na svijetu i svake godine u Beču je domaćin Evropskog kongresa radiologije,
jednog od najvećih i najinovativnijih naučnih skupova u Evropi.

ECR blisko sarađuje sa nacionalnim radiološkim društvima širom Evrope i svijeta te uspostavlja odnose sa velikim evropskim i međunarodnim organizacijama iz drugih srodnih oblasti. Također, u interesu pacijenata
prati razvoj događaja na nivou EU, koji bi mogao imati uticaja na istraživanja i praksu u radiologiji.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI