medicinski tim u operacionol sali

Prof.dr.sc. dr Harun Fajković , specijalista urologije i urološke onkologije i  šef Urološke klinike  pri AKH  Univerzitetskoj  klinici u   Beču, u okviru radne posjete Općoj bolnici „ Prim.dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo,  uradio je zajedno sa svojim kolegama, a pod njegovom supervizijom, komplikovanu operaciju 68-godišnjoj pacijentici.

Radi se o  najkompleksnijem operativnom zahvatu  koji je urađen laparoskopskim putem  na najmodernijoj medicinskoj opremi koju posjeduje Opća bolnica. Uz prof. Fajkovića, u operativnom timu  su bili i ugledni urolozi dr. Mustafa Bazardžanovic iz Tuzle kao i dr. Mustafa Hiroš iz Sarajeva, te  urolozi iz  Opće bolnice  dr. Dinara  Tashbulatova, dr. Sead Željo i dr. Alem Sinanović, anesteziolog dr. Edina Lekić, instrumentari  Sanela Novo, Sajma Dacić  i Enes Gorčević  i anestetičari  Naida Hadžić i  Belma Tarčin.

Operisana pacjentica se osjeća dobro i njen postoperativni  oporavak teče planiranim tokom, a za  naredne dane su planirani  novi operativni zahvati i konzilijarna analiza pacijenata.

S uglednim  stručnjakom iz Austrije  je  dogovorena  edukacija mladih ljekara iz Opće bolnice  i njihov odlazak  na usavršavanje u  Beč,  kao i priprema memoranduma o razmijeni kadrova i kontinuiranoj edukaciji između Klinike  AKH Beč i Opće, buduće Kantonalne bolnice Sarajevo.

Prof .Harun Fajković, obrazovanje je stekao  na evropskim i  američkim univerzitetima. Urologiju je specijalizirao u Beču, gdje živi i radi, a urološku onkologiju  na  njujorškom  Komel Univerzitetu.

Autor je niza naučno-istraživačkih radova i član je najznačajnijih svjetskih uroloških udruženja i jedan je od najpoznatijih evropskih stručnjaka u oblasti  urološke onkologije.

Sarajevo,17.06.2022

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI