medicinski tim u operacionol sali

Prof.dr.sc. dr Harun Fajković , specijalista urologije i urološke onkologije i  šef Urološke klinike  pri AKH  Univerzitetskoj  klinici u   Beču, u okviru radne posjete Općoj bolnici „ Prim.dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo,  uradio je zajedno sa svojim kolegama, a pod njegovom supervizijom, komplikovanu operaciju 68-godišnjoj pacijentici.

Radi se o  najkompleksnijem operativnom zahvatu  koji je urađen laparoskopskim putem  na najmodernijoj medicinskoj opremi koju posjeduje Opća bolnica. Uz prof. Fajkovića, u operativnom timu  su bili i ugledni urolozi dr. Mustafa Bazardžanovic iz Tuzle kao i dr. Mustafa Hiroš iz Sarajeva, te  urolozi iz  Opće bolnice  dr. Dinara  Tashbulatova, dr. Sead Željo i dr. Alem Sinanović, anesteziolog dr. Edina Lekić, instrumentari  Sanela Novo, Sajma Dacić  i Enes Gorčević  i anestetičari  Naida Hadžić i  Belma Tarčin.

Operisana pacjentica se osjeća dobro i njen postoperativni  oporavak teče planiranim tokom, a za  naredne dane su planirani  novi operativni zahvati i konzilijarna analiza pacijenata.

S uglednim  stručnjakom iz Austrije  je  dogovorena  edukacija mladih ljekara iz Opće bolnice  i njihov odlazak  na usavršavanje u  Beč,  kao i priprema memoranduma o razmijeni kadrova i kontinuiranoj edukaciji između Klinike  AKH Beč i Opće, buduće Kantonalne bolnice Sarajevo.

Prof .Harun Fajković, obrazovanje je stekao  na evropskim i  američkim univerzitetima. Urologiju je specijalizirao u Beču, gdje živi i radi, a urološku onkologiju  na  njujorškom  Komel Univerzitetu.

Autor je niza naučno-istraživačkih radova i član je najznačajnijih svjetskih uroloških udruženja i jedan je od najpoznatijih evropskih stručnjaka u oblasti  urološke onkologije.

Sarajevo,17.06.2022

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI