covid skup

„ Najbolja praksa pulmologa u vezi sa COVID-19“ , naziv je stručnog skupa kojeg organizira Respiratorno udruženje u BiH u saradnji sa Općom bolnicom „Prim. dr. Abdulah Nakaš“. Skup će biti upriličen u Općoj bolnici u četvrtak, 24. 02. 2022. godine , s početkom u 10 sati, u Konferencijskoj sali na II spratu Upravne zgrade.    

covid skup program

  

Stručni skup „ Najbolja praksa pulmologa u vezi sa COVID-19“ ponudit će poznate i neke nove činjenice o bolesti dišnih puteva zvanoj COVID-19, a iz ugla specijalista za plućne bolesti, pojašnjava prof. dr. Bakir Mehić, predsjednik Respiratornog udruženja u BiH i moderator predstojećeg skupa.

Pandemija COVID-19. potpuno je promijenila način života, a neki su, nažalost, doživjeli da njihovi najmiliji i kolege gube živote ili sredstva za život zbog virusa. Vjerujemo da su preživjeli od COVID-19 dokaz uspješnog rada globalne medicinske i znanstvene zajednice, koja se u ovim neviđenim vremenima okupila kako bi otvoreno razmijenila iskustva i razgovarala o potencijalnim terapijama za borbu protiv virusa. Tempo sticanja znanja je bio brz, a odgovor na virus u smislu dizajniranja i brze provedbe velikih međunarodnih kliničkih ispitivanja, kako bi se utvrdili učinci različitih terapija, bio je veliko postignuće i uspjeh. Nestale su barijere koje su ometale suradnički rad, a znanstvenici i kliničari diljem svijeta radili su kao jedno- ističe prof. Mehić.

Ovosedmični stručni skup u Općoj bolnici pružit će najnoviji sažetak o našem razumijevanju ovog virusa i njegovih dosadašnjih posljedica, a posvećen je kako kliničarima, tako i znanstvenicima u BiH- naglašava prof. Mehić i zahvaljuje svim pozvanim predavačima na njihovoj spremnosti da u svom užurbanom kliničkom i istraživačkom rasporedu odvoje vrijeme za obradu tema, koje će biti prezentirane na skupu, te na visokoj kvaliteti njihovog sadržaja.

Stručni skup „Najbolja praksa pulmologa u vezi sa COVID-19“ posvećen je cijeloj respiratornoj zajednici i služi kao svjedočanstvo o nastojanjima da u kratkom vremenu steknemo znanja o novoj bolesti- naglašava prof. Mehić.

        


Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI