U posljednja 24 sata na hospitalizaciju u Covid odjel Opće bolnice „ Prim. dr. Abdulah Nakaš“ primljena su četiri pacijenata, a 1 je otpušten kući.
Od 52 hospitalizirana pacijenta u Covid odjelu , 8 je na intenzivnoj njezi, 5 je na respiratoru- invazivnoj i neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a 3 pacijenta dobiva visoku kiseoničku potporu pri disanju.
Prethodnog dana ukupnoje 37 pacijenta primljeno na hospitalizaciju, a 54 je završilo bolničko liječenje i otpušteni su iz ustanove. Urađeno je 1.226 pregleda, 19. operacija i pruženo je 4.968 zdravstvenih usluga. Na Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo rođeno je 5 beba.

BlijeKdon

U godini koju ispraćamo , društveno odgovorne kompanije i pojedinci su svojim donacijama Općoj bolnici pomogle da borba protiv Covid-19.bude efikasnija, a menadžment i osoblje je uložilo maksimalne napore da odgovori svim postavljenim izazovima i da pruži zdravstvenu uslugu, kako covid oboljelim pacijentima ,tako i svim drugim kojima je bolničko liječenje bilo potrebno.
Grupi donatora pridružila se i kompanija Bosnalijek koja je za pacijente Covid odjela donirala lijek Kvetiapin u vrijednosti od 900 KM, a koji će pomoći u efikasnom liječenju i redukciji depresivnih simptoma.
Donaciju je uručila Almasa Jandrić,voditeljica linije CNS u Bosnalijeku , a na lijepoj gesti u ime pacijenata se zahvalio prim.dr. Ednan Drljević, šef Infektivnog odjeljenja Opće bolnice i Aida Kikić, šefica biolničke apoteke.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI