20211214 105717

FESS – funkcionalna endoskopska hirurgija sinusa je minimalno invazivna operativna metoda nosa i paranazalnih šupljina (sinusa).

Ovom metodom jutros je medicinski tim specijalista Odjeljenja za otorinolaringologiju Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ uz superviziju mr. sci. dr. Hasana Altumbabića, specijaliste otorinolaringologije sa UKC Tuzla, uradio prvu operaciju, a tokom dana su planirane još dvije.
Prednost ove medicinske metode je u bržem oporavku pacijenta u odnosu na klasičnu metodu, a posebna pogodnost je u tome što se operacija izvodi kroz prirodne otvore bez nepotrebne destrukcije kosti i tkiva i zlatni je standard u operacijama nosa i sinusa.
Današnji medicinski uspjeh je rezultat uspostavljene saradnje između dvije zdravstvene ustanove na polju edukacije, razmjene znanja i iskustava iz oblasti otorinolaringologije.
Pored supervizora iz Tuzle današnju operaciju su uradili specijalisti Odjeljenja za otrinolaringologiju mr.sci.dr. Lejla Begović, dr. Bojan Jurišić i specijalizantica dr. Zumrete Pintol te instrumentarke med. sestara Elme Grabovica, Elvire Rahić i Suade Kapo.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI