CengicOrasanin1

Dr. Čedomir Orašanin i dr. Vesna Čengić

U zasluženu mirovinu danas su iz Opće bolnice „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ ispraćeni vrhunski anesteziolozi prim.dr.sci.med.Vesna Čengić i dr. Čedomir Orašanin, veliki profesionalci koji su puni radni vijek proveli u ovoj zdravstvenoj ustanovi , vrijedno i predano radeći svoj posao. Dr. Čengić ,specijalista anestezije sa reanimatologijom, kao stručan i angažiran ljekar dugo godina je bila i na čelu Urgentnog centra , a uložila je ogroman angažman na educiranju mlađih kolega, te je uspješno vodila i Stručno vijeće Opće bolnice.

CengicOrasanin2

I dr. Čedomir Orašanin, ,specijalista anestezije sa reanimatologijom iz ove ustanove nosi predivne uspomene. Kaže nam da mu je Bolnica druga porodica, a da je posao anesteziologa težak sa puno nepredvidivih situacija , jer je u pitanju ljudski život, za koji je potrbno puno ulaganja i emocija, ali da je najveća radost i nagrada za jednog ljekara spašen život.
Našu doktoricu Čengić i doktora Orašanina, brižne ljekare i divne prijatelje, koje krase najvažnije ljudske vrline čestitost i poštenje kolege su ispratile u mirovinu s najljepšim željama.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI