operacija 05.11.21

Prof. dr. Edin Alagić, specijalista ginekologije i akušerstva, koji živi i radi u Oslu, tokom ovosedmične trodnevne posjete Općoj bolnici „ Prim. dr. Abdulah Nakaš“ , zajedno s kolegama sa Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo radi operativne zahvate u ovoj zdravstvenoj ustanovi najsavremenijom minimalno invazivnom metodom - laparoskopijom. Planirano je da zajednički medicinski tim na ovaj način operiše 15 pacijentica.

Prof. Alagić, vrsni specijalista bh. korijena, u ranijem periodu je za ljekare Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo održao seriju predavanja, a ova edukacija je nastavljena i zajedničkim praktičnim radom u operacionoj sali .

Ugledni gost je i ovom prilikom dao najviše ocjene za organizaciju rada u Općoj bolnici , a posebno je pohvalio rad u operacionoj sali i profesionalnost medicinskog osoblja ginekologa, anesteziologa, anestetičara, instrumentara i medicinskih sestara.

Laparoskopija je minimalno invazivni operativni zahvat. U odnosu na klasičnu laparotomiju prednost laparoskopije je kratak boravak u bolnici (jedan ili dva dana, ovisno o opsežnosti operativnog postupka) te vrlo brz oporavak i vraćanje pacijenta uobičajenim aktivnostima .

Sarajevo, 05.11.2021.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI