20211006 140359

Medicinsko osoblje Covid odjela i intenzivne njege Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ danas je ispratilo dva najteža pacijenta iz intenzivne njege , koja su dobila bitku s koronavirusom, a tokom liječenja bili su spojeni na respirator- neinvazivnu mehaničku ventilaciju. Nakon dugotrajne medicinske njege pacijenti su danas otišli svojim kućama.
Mlada porodilja Melisa Sloboda primljena je u Covid odjela u visokoj trudnoći i u veoma teškom stanju. Nakon poroda danima je trajala borba u intenzivnoj njezi za njen život. Uprkos lošim prognozama pacijentica se oporavila i skinuta je s respiratora , a danas će prvi put vidjeti sina Azura, nakon 19 dana od poroda.
I pacijent Suat Bronja, osoba sa Down sindromom, izborio se sa koronavirusom , skinut je sa respiratora i zahvaljujući požrtvovanom i profesionalnom medicinskom osoblju i njegovoj porodici oporavljen je otpušten iz bolnice.

20211006 140514
Zdravstveni radnici skoro dvije godine daju sve od sebe da pomognu oboljelim od Covid-19 i svjedoče o šokantnim iskustvima kroz koja prolaze u svom radu.
Najveća radost i nagrada za uloženi trud je izliječenje pacijenta ,poput današnjeg primjera, koji nije prošao bez suza radosnica svih aktera u ovom slučaju.
Uposlenici Opće bolnice poželjeli su Melisi , Suatu i malom Azuru dug i sretan život.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI