TurBos20211

Voditelj Covid centra u Američkoj bolnici u Istanbulu prof. dr. Bilgin Sait, specijalista interne medicine i doc. dr. Siran Keske, infektolog radit će danas i sutra zajedno s osobljem Covid tima Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“.
Ovaj dvojac vrhunskih ljekara iz Turske je došao u Sarajevo na poziv ministra zdravstva Kantona Sarajevo Harisa Vranića, kako bi kolegama prenijeli svoja iskustva u liječenju pacijenata od Covid-19.
Uz ministra Vranića goste je primio prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, direktor Opće bolnice i prim. dr. Ednan Drljević, šef Infektivnog odjeljenja i pored ostalog ih informisali o aktuelnoj situaciji s pandemijom koronavirusa i načinu liječenja i zbrinjavanja velikog broja pacijenata u ovoj zdravstvenoj ustanovi.
Medicinski stručnjaci su potom započeli vizitu na intenzivnoj njezi, a planiran je obilazak svih (181) pacijenata hospitaliziranih u Covid odjelu.
Sutra, drugog dana posjete, uvaženi gosti će održati predavanje za medicinsko osoblje koje se brine o Covid pacijentima, a planiran je nastavak zajedničkog rada na odjelu.
Dobra saradnja između dvije bolnice je uspostavljena ranije, a ljekari su putem video - linka razmijenjivali mišljenja i razgovarali o svim nedoumicama vezanim za liječenje Covid pacijenata.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI