Prof.dr.Ismet G

Upravni odbor Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ na jučerašnjoj sjednici je jednoglasno za direktora ove zdravstvene ustanove izabrao prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića, na mandatni period od četiri godine i ova odluka je proslijeđena Ministarstvu zdravstva Kantona Sarajevo na izjašnjenje.
Prof. Gavrankapetanović je od 1. jula prošle godine na funkciji vršioca dužnosti direktora Opće bolnice i za kratko vrijeme je postigao izvanredne rezultate.
U Općoj bolnici je od 17. jula uveden novi režim rada i od tada do jučer je bilo više od 800 hiljada pruženih usluga, a samo preko Urgentnog centra u ovom periodu je pregledano 20 923 pacijenta.
Na bolničkom liječenju je bilo 7741 pacijent, a iz bolnice je otpušteno njih 8179. Ukupno je urađeno više od pet hiljada operativnih zahvata (planirane, hitne i ambulantne operacije).
Pružene usluge na bolničkim odjelima broje se u desetinama hiljada. Tako je na Odjeljenju za radiologiju bilo 54 682 pregleda, Odjeljenju za hirurgiju 33 834, Odjeljenju za internu medicinu 18 979, Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo 7 825 pregleda, Neurologiji 9895, Odjeljenju za intenzivnu njegu i terapiju 4525, a Medicinsko-biohemijski laboratorij je pružio više od 40 hiljada usluga.
U uslovima pandemije Covid-19, Opća bolnica je ,uz brigu o Covid pacijentima ,ostala otvorena i za oboljele od drugih bolesti kojima je potrebna medicinska usluga .
Na vijest o izboru prof. Gavrankapetanovića za direktora Opće bolnice jutros su stigle brojne čestitke naših građana i osoba iz javnog života, u kojima se navodi da je profesor svojim primjerom pokazao veliku požrtvovanost i rad za dobrobit pacijenata, te da im je vratilo sigurnost u naš zdravstveni sistem.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI