Vakcinacija

Dr. Anisa Bajramović, prim.dr. Ednan Drljević, prof. dr. Ismet Gavrankapetanović i med. tehničar Mahir Pekić

Od 170 doza AstraZeneca vakcina, koje su dodjeljene Općoj bolnici „ Prim . dr. Abdulah Nakaš“ , danas do 13 sati je vakcinisana 121 osoba i za sada nije zabilježena ni jedna nuspojava. Vakcinisanje medicinskog osoblja se nastavlja i na redu je osoblje iz Covid odjela koje završava prvu smjenu. Vakcinacija je organizirana prema ranije utvrđenim kriterijima , a prve vakcine su dobili čelni ljudi Covid tima , prim.dr. Ednan Drljević,šef Infektivnog odjela, potom prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, v.d. direktor Opće bolnice te Mahir Pekić, glavni medicinski tehničar u Covid odjelu.

Nakon vakcinisanja doktor Drljević je rekao da za njega ovo predstavlja prekid stresa, jer nema nikakvih antitijela, a svaki dan je u kontaktu sa zaraženima.
Prof. Gavrankapetanović je istakao da je u vrijeme borbe s pandemijom ovo značajan dan , jer će biti vakcinisan "prvi ešalon onih koji ulaze u Covid odjele". Zahvalio je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na donaciji vakcina i pozvao građane da poštuju epidemiološke mjere, jer će tako pomoći da zdravstveni sistem ostane stabilan.

Dr. Anisa Bajramović epidemiolog iz Zavoda za javno zdravstvo KS, koja je prisustvovala današnjem događaju u Općoj bolnici , je naglasila da je AstraZenecina vakcina vrlo kvalitetna, da ima visoku efikasnost te da je najnovija studija u Škotskoj pokazala da je samo sa jednom dozom ove vakcine postignuto 94 odsto zaštite. Najavila je novu isporuku doza za obaveznu revakcinaciju za naredna dva do tri mjeseca.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI