OBS03.03.21

Jutarnji sastanak Covid tima

U protekla 24 sata u Covid odjele Opće bolnice „ Prim.dr. Abdulah Nakaš“ u Sarajevu hospitalizirana su četiri teška pacijenta, a šest je otpušteno na kućno liječenje. Na intenzivnoj njezi je šest pacijenata, a jedan je na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji.

U Covid trijažnoj ambulanti jutros je na opservaciji osam pacijenata koji čekaju bolnički tretman. Posljednjih desetak dana u trijažnoj ambulanti je zabilježen   veći broj mlađih osoba sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom.

U okviru kontinuirane edukacije jutros je akademik prof. dr. Halima Resić , za osoblje Covid tima održala predavanje o temi: “ Bubrežna bolest-procjena funkcije i tretman. Hemoperfuziri u tretmanu septičnih stanja kod Covid pacijenata .“

OBS03.03.21 2

Potrebe naših sugrađana za medicinskom uslugom koja se pruža u ne-covid odjelima Opće bolnice i dalje su velike.

Prethodnog dana su 44 pacijenta primljena na bolničko liječenje , a 53 su otpuštena iz ove Ustanove. Ukupno je bilo 1480 pregleda i pruženo više od šest hiljada usluga. Pored ostalog, na Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo je rođeno sedam beba, a u operacionim salama je urađeno 27 operativnih zahvata.

Sarajevo,03.03.2021. godina

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI