Mandic S 2021

Načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić, predsjedavajući Općinskog vijeća Sejad Đozo i savjetnik načelnika Draško Luković boravili su danas u prvoj radnoj posjeti Općoj bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ ,gdje ih je ugostio prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, vršilac dužnosti direktora, sa saradnicima.
Uz zahvalnost za ovu posjetu, prof. Gavrankapetanović je upoznao delegaciju Općine Centar sa radom Opće bolnice, te ukratko predstavio plan rada za naredni period i neke od potreba ove zdravstvene ustanove.

OBS SIM 2021

-Filozofija našeg rada ogleda se u tome da budemo na usluzi svim građanima, da niti jedan pacijent iz naše zdravstvene ustanove ne bude upućen negdje drugo , a da mu nismo u stanju pružiti određenu zdravstvenu uslugu. U tom smislu, u narednom periodu, planiramo proširiti djelokrug rada, a samim time i stvarati prostorne pretpostavke za to. Konkretno, Općina Centar nam može pomoći u smislu adaptacije prostorija za odjel ginekologije, budući da je trenutno ovaj odjel smješten u prostorije koje su prilično neprikladne. Prostor za smještaj odjela postoji, ali potrebna je finansijska pomoć za adaptaciju-, pojasnio je Gavrankapetanović.
Načelnik Mandić je naglasio da podrška zdravstvenom sistemu treba da bude visoki prioritet, ne samo lokalnih zajednica, nego i viših nivoa vlasti.
-Mi smo trenutno u fazi pripreme budžeta za tekuću godinu, ali vrlo rado ćemo planirati sredstva za adaptaciju prostorija za smještaj odjela za ginekologiju. Opća bolnica može računati na našu podršku i pomoć, jer bar kada je Općina Centar u pitanju, zdravstvo mora imati prioritet. Naša vrata su uvijek otvorena-, poručio je načelnik Mandić.
Predsjedavajući Đozo je istakao opredjeljenje Općinskog vijeća Centar da podrži projekte koji imaju za cilj podizanje kvaliteta zdravstvene zaštite na području ove lokalne zajednice.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI