EmirG

Tokom jučerašnjeg dana u Covid odjel Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo , na hospitalizaciju su primljena tri pacijenta, a dva su otpuštena iz ove zdravstvene ustanove. Na intenzivnoj njezi su smještena četiri pacijenta, a u Covid trijažnoj ambulanti u protekla 24 sata su opservirana 22 pacijenta. Jutrošnje ukupno stanje hospitaliziranih u Covid odjelu Opće bolnice iznosi 43 pacijenta.

Na redovnom brifingu Covid tima jutros je dr. Emir Gušo, specijalista radiologije prisutnima prezentirao usvojene protokole, koji se primjenjuju u Općoj bolnici za liječenje pacijenata od koronavirusa , s akcentom na ulogu radiologije tokom pandemije Covid-19. Prezentaciju je organiziralo Odjeljenje za radiologiju, kojoj su , uz medicinsko osoblje ove ustanove, prisustvovale i članice Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, dr. Danida Ovčina-Šabanović, specijalista interne medicine i dr. Gorana Krstović, specijalista pneumoftiziolog kao i prim.dr. Ednan Drljević, šef Infektivnog odjela Opće bolnice i član Kriznog štaba.
Inače, protokoli za liječenje Covid pacijenata, koji se primjenjuju U Općoj bolnici, bit će prezentirani i članovima Kriznog štaba KS , na narednoj sjednici sljedećeg ponedjeljka, te se očekuje da ih i druge zdravstvene ustanove počnu primjenjivati.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI