U protekla 24 sata u Covid odjel Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo, primljeno je šest srednje teških pacijenata, a osam je završilo liječenje i otpušteno je kući. Na intenzivnoj njezi su smještena četiri pacijenata.

U proteklih nešto više od dva mjeseca na hospitalizaciji u Covid odjelu Opće bolnice je bilo oko 600 pacijenata, od kojih su 24 zbrinuto na pedijatriji a 20 na ginekologiji. U istom periodu u Covid trijažnoj ambulanti je opservirano više od 2000 pacijenata.
U nedavno otvoreni Covid odjel-Infektivnog odjeljenja Opće bolnice, u kojem se liječe srednje teški i teški pacijenti od Covid-19, a koji u hospitalnom dijelu ima i intenzivnu njegu, je prebačena većina pacijenata. Njih su obišli prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, vršilac dužnosti direktora i prim. dr. Ednan Drljević, šef ovog odjela.

20210106 150110

Prostor u kojem se osoblje oblači u zaštitnu opremu: dr.Drljević i prof. Gavrankapetanović

- Nove pacijente koje primamo na hospitalizaciju smještamo u novoopremljeni Covid odjel, koji smo otvorili krajem prošle godine, kako smo i obećali. Također, veći dio pacijenata sa dosadašnjih Covid bolničkih odjela , a imama ih ukupno pet sa trijažnom ambulantom, je uspješno prebačeno u ovaj perfektni prostor- kazao je prof. Gavrankapetanović i dodao da Covid tim Opće bolnice radi s velikim entuzijazmom i ulaže ogromne napore kako bi odgovorio na najbolji način izazovima globalne pandemije. Dosadašnji rezultati i stalne reakcije naših pacijenata potvrđuju da smo u tome uspjeli.

 

 

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI