Sarajevo, 1. novembar 2013. godine.

CUM OBS

Svi pacijenti koji su primljeni u Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš", nakon sudara tramvaja, su zbrinuti i upućeni na kućno liječenje. Istovremeno, u bolnicu je primljen i N.N. dječak povrijeđen u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na Alipašinom polju. Kod njega su konstatovane tjelesne povrede opasne po život. Dječak je upućen na Kliniku za neurohirurgiju Kliničkog centra univerziteta u Sarajevu", rekao je prim. dr. Milan Mandilović na vanrednoj konferenciji za medije održanoj u Općoj bolnici.

Dr Milan Mandilovic
"Čitav proces pregleda pacijenata obavljen je brzo i efikasno. Povrede pregledanih pacijenata odnose se na povrede ligamenta, mišića i u nekoliko slučajeva frakture kostiju, koje nisu opasne po život", kazao je dr. Mandilović.

Premijer Kantona Sarajevo Suad Zeljković, obišao je povrijeđene u Općoj bolnici i zahvalio se ljekarima koji su i ovaj put bili na visini zadatka.

Premijer Tramvajska nezgoda

Prim.dr. Milan Mandilović ga je informisao o stanju povrijeđenih i naglasio da je najvažnije da zbrinuti pacijenti nisu u životnoj opasnosti.

Premijer i gradonacelnik

Opću bolnicu posjetio je i načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo te predsjednik Upravnog odbora bolnice Halid Ganija.Halid Ganija

Oni su se zahvalili timu ljekara koji su u kratkom roku, za nepun sat vremena zbrinuli i pregledali 26. pacijenata.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

E uputnica

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

BHAAAS Special interdisciplinary educational event

Najava