VdelegCov2

Tokom današnjeg obilaska Covid bolnice-izolatorija u sastavu Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo, Olav Reinertsen , norveški ambasador u BiH je izrazio veliko zadovoljstvo urađenim poslom , koji je nastao kao rezultat dobre dugogodišnje saradnje njegove zemlje, UNDP-a i Vlade Kantona Sarajevo .
Naglasio je da je norveška vlada obezbijedila finansijska sredstva i za nabavku moderne medicinske opreme ,za ovaj izolatorij, koja će se koristiti isključivo za liječenje pacijenata od COVID-19.
Koronavirus ne poznaje granice i svi moramo sarađivati, kazao je ambasador i dodao da Norveška pomaže i druge bolnice u BiH te je pozvao građane BiH da poštuju preporučene mjere zaštite.
I Steliana Nedera, rezidentna predsjednica UNDP-a u BiH je bila u današnjoj delegaciji koja je posjetila Opću bolnicu. Uz sve pohvale za urađeni posao istakla je i značaj otvaranja Covid bolnice –izolatorija ,jer će se povećati broj bolničkih kreveta za smještaj pacijenata te da će se u ovom prostoru i nakon COVID-19 moći liječiti pacijenti od drugih infektivnih bolesti.
Premijer Vlade Kantona Sarajevo, Marijo Nenadić je ovom prilikom podsjetio da su radovi na adaptaciji bivše garnizone ambulante urađeni u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) te da su krenuli prije par mjeseci i da ga raduje činjenica da će za desetak dana biti sve završeno . Vlada KS za ovaj projekat je izdvojila 1 milion i 150 hiljada KM te omogućila zapošljavanje nedostajućeg medicinskog kadra-kazao je Nenadić.
Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, v.d. direktora Opće bolnice srdačno se zahvalio norveškoj Vadi i norveškom ambasadoru, UNDP-u i Vladi Kantona Sarajevo na pomoći da se uspostavi Covid bolnica čime će se kapaciteti za liječenje Covid pacijenata proširiti za 44 bolesnička kreveta a okončanjem druge faze i adaptacijom prvog sprata istog objekta na 100 postelja.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI