Donacija 2020

Richard Maša, šef Kooperacija pri Delegaciji Evropske unije u BiH i Erna Baratha, brigadni general EUFOR-a sa saradnicima, uručili su danas osoblju Opće bolnice „ Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo vrijednu donaciju medicinske zaštitne opreme koja sadrži zaštitna hiruška odijela, zaštitne rukavice i navlake za obuću. Oprema je nabavljena sredstvima Evropske unije kroz projekte koje provodi UNDP BiH pružajući podršku medicinskom osoblju u borbi protiv Covid-19.Ukupna vrijednost donirane opreme iznosi 168 hiljada KM.
- Za potrebe medicinskih ustanova u BiH izdvojili smo sedam miliona eura za nabavku visokosofisticirane medicinske opreme kao i za zaštitnu medicinsku opremu. Veći dio opreme je već dostavljen, a očekujemo da će ostatak biti isporučen narednih sedmica –kazao je Maša, i naglasio da će Evropska unija nastaviti pružati podršku BiH. Logističku podršku u isporuci opreme pružila je misija EUFOR-a u BiH.
- Ponosan sam na svoj tim iz EUFOR-a koji je omogućio isporuku ove ključne opreme koju je donirala Evropska unija. Time smo doprinjeli da medicinsko osoblje bude zaštićeno dok radi svoj posao i liječi pacijente pogođene koronavirusa- kazao je brigadni general EUFOR-a Baratha.
Evropskoj uniji, EUFOR-a i UNDP-u se u ime osoblja Opće bolnice zahvalio prim.dr. Ednan Drljević, šef Infektivnog odjela i prof. dr. Haris Vranić, pomoćnik direktora za medicinske poslove. Naglasili su da se zaštitna oprema brzo troši i da će ova donacija dobro doći . Podsjetili su da je trenutno u Covid odjelu ove zdravstvene ustanove na liječenju oko stotinu srednje teških i teških pacijenata.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI