pismo cover

Osoblje u Covid odjelu sarajevske Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, gdje je trenutno hospitalizirano više od stotinu pacijenata , i pored otežanih uslova u kojima rade , svakodnevno od pacijenata dobivaju samo riječi hvale za uloženi napor i požrtvovanost. Jedno od pisama zahvale prenosimo u natavku:

Život kreira situacije u kojima se ljudi upoznaju, uspostavljaju kontakt očima, glasom, a često u tim komunikacijama govor tijela govori više od riječi. Nažalost COVID-19 je mene doveo na Prijemni odjel za COVID-19 .Opće bolnice čijim hodnikom je kružila vijest da u Bolnici više nema mjesta, a osoblje koje se nalazilo na prijemu i poslije u Izolatoriju na II spratu, mi pacijenti smo doživjeli kao „svemirce“, obučene u zaštitna odjela s kojima je nemoguće bilo koristiti klasične metode komunikacije i kontakta.
Istvoremeno, ti naši svemirci su kao roboti reagovali na svaku našu potrebu i promjenu stanja. Zahvaljući nesebičnom operativnom angažmanu Uprave i svih uposlenika u Izolatoriju, te noći, dok se vršio prijem novih pacijenata, izmjestio se komplet Odjel ginekologije i u roku od 24 sata popunio pacijentima oboljelim od COVID-19.
Jedina misao koju pacijent u takvom stanju ima je da dobije krevet, neophodnu liječničko zbrinjavanje i terapiju zbog koje nije mogao nastaviti liječenje u kućnim uslovima, ali pacijent ostaje sa svojim strahovima. Upravo, empatija, razumjevanje za naše stanje, stalna prisutnost i briga, koju su iskazivali svojim djelima naši svemirci, bez obzira na veoma ograničene ljudske resurse, veoma važan je faktor u oporavku svakog pacijenta.
Ovim pismom želim da se zahvalim svim uposlenicama i uposlenicima u Izloatoriju na II spratu i Upravi Opće bolnice: „Prim, dr. Abdulah Nakaš“ na trudu i naporu koji ulažu na zbrinjavanju pacijenata oboljelih od COVID-19, sa željom za dobrim zdravljem, a da im pacijent i dalje bude prioritet, jer se time čuva dostojanstvo svakog ljudskog bića.

Iskreno hvala.
Sarajevo, 16. novembar 2020. godine

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI