KongresAne 2020 2

U Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš” Sarajevo, danas se održava edukacija o temi: “Preoperativna evaluacija djece i odraslih”, kojoj uz osoblje ove zdravstvene ustanove prisustvuje i četrdesetak kolega online pristupom preko ZOOM aplikacije .
Edukacija će pored repetitorija savremenih smjernica omogućiti i multidisciplinarni pogled na preoperativnu pripremu a obuhvata anesteziološki, internistički, pedijatrijski i hirurški aspekt preoprativne evaluacije djece i odraslih.
Učesnike ovog stručnog skupa, koji se održava uz poštivanje epidemioloških mjera, na početku je pozdravio i poželio sretan rad prof.dr. Ismet Gavrankapetanović, v.d. direktora Opće bolnice. On je čestitao organizatorima anesteziolozima iz Opće bolnice, na multidisciplinarnom pristupu i ideji da se upriliči ovakav respektabilan skup.

KongresAne 2020 3
Tokom dana, kako je Programom planirano, obradit će se sljedeće teme:
- Preoperativna priprema,internistički nalaz a predavač je mr. sci. dr. Anela Šubo, specijalista interne medicine
- Procjena preoperativnog rizika srčanih bolesnika u nekardijalnoj hirurgiji o čemu će predavanje održati prim. mr. sci.dr. Denis Mačkić, specijalista interne medicine,subspecijalista kardiolog.
- Pulmološki pogled u sklopu preoperativne evaluacije pacijenta a predavač je dr.Tijana Muhić-Skalonja, specijalista pulmologije
- Smjernice i značaj pedijatrijskog nalaza u preoperativnoj evaluaciji djece- dr. Jasmina Šlaku, specijalista pedijatrije
- Hiruška preoperativna priprema –dr.Sanela Brzika, specijalizant hirurgije
- Preoperativna evaluacija odraslog pacijenta za elektivni hiruški zahvat – dr. Lejla Muminagić-Hamza, specijalista anestezije i reanimacije
- Preoperativna procjena kardijalnog bolesnika – dr. Eldina Jugo-Arslanagić, specijalista anestezije i reanimacije
- Preoperativna evaluacija djece za elektivne hiruške zahvate - dr. Nermin Ismić, specijalista anestezije i reanimacije
- Procjena troška /dobiti preoperativne evaluacije: dr. Ivan Keser, specijalista anestezije i reanimacije a završnu riječ će dati prim. dr. Marina Juroš- Zovko, specijalista anestezije i reanimacije. Moderator stručnog skupa je prim. dr. sci.Vesna Čengić, specijalista anestezije i reanimacije.

Današnja edukacija se boduje kao predavanje na nivou komore, odnosno predavači će dobiti 10 a učesnici 5 bodova.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI