BorackaUdruzenja

Predstavnici više boračkih udruženja iz proteklog rata, među kojima su bili i proslavljeni generali Atif Dudaković, Sakim Mahmuljin ,Ismet Hadžić, te hrabri Vikićev specijalac Samir Čajić i drugi , danas su u Općoj bolnici uručili Zahvalnice prof. dr. Ismetu Gavrankapetanoviću , direktoru ove zdravstvene ustanove, za veliki doprinos u odbrani Bosne i Hercegovine i spašavanju branilaca na prvim linijama fronta tokom agresije 1992-1995. godina.
U vrlo emotivnoj atmosferi bivši borci i branioci BiH su iskazali svoju veliku zahvalnost i podršku radu i djelu prof. Gavrankapetanovića.
Zahvalnice i lijepe želje danas su uputila sljedeća udruženja:
Udruženje veterana odreda policije za specijalne namjene – Lasta, Udruženje boraca 115 brigada Stari Grad Sarajevo, Udruženje maloljetnih borci Armije Republike Bosne i Hercegovine - Općine Stari Grad, Udruženje Bosna - Zelene beretke, Udruženje ratnih vojnih invalida 92-95 Općine Ilidža i Udruženje demobilsanih boraca 92-95 Općine Ilidža.

Borci 2
Prof. Gavrankapetanović se srdačno zahvalio predstavnicima navedenih udruženja i na kontinuiranoj podršci i obećao da će i ubuduće raditi prema svojoj savjesti na korist svih građana i lijepe nam BiH.