Centar za edukaciju HMP

Nakon ovosedmičnog sastanka i dogovora sa menadžmentom Doma zdravlja Kantona Sarajevo, delegacija Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš “ danas je posjetila i održala sastanak sa čelnim ljudima Hitne medicinske pomoći KS. Tema ovog sastanka je bila unapređenje međusobne saradnje a napravljen je i uvid u raspoloživost mobilnom medicinskom opremom kao i brojnost voznog parka, kako bi se pacijentima u svakom trenutku pružila brza i adekvatna pomoć.
Saradnja dvije ustanove je ocjenjena dobrom ali je naglašeno da je za poboljšanje zapuštenog zdravstvenog sistema od krucijalne važnosti uvezanost i saradnja svih nivoa zdravstvene zaštite ,od primarne do tercijarne, kako se ne bi ponovile tragične situacije s početka pandemije i lutanja pacijenata od ustanove do ustanove, a da ostanu bez ljekarske pomoći.
Zdravstvene ustanove treba što više približiti građanima i biti im na usluzi u svakom trenutku , naglašeno je na ovom sastanku ,kojem je u ime Opće bolnice prisustvovao direktor Ismet Gavrankapetanović te doktori Merima Šišić, Mirjana Malenica i Sead Željo.
Domaćin u Hitnoj medicinskoj pomoći je bio direktor Adem Zalihić sa saradnicima.