Prof Ismet G

U Kabinetu direktora Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo izvršena je primopredaja dužnosti direktora, i od danas je na čelu ove zdravstvene ustanove prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, poznati specijalista ortopedije i ortopedske hirurgije u svetskim razmjerama.
Podsjećamo da je Upravni odbor na sjednici održanoj 8. juna ove godine jednoglasno izabrao prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića za v. d. direktora Opće bolnice, nakon što je prim. dr. Zlatku Kraviću istekao četvorogodišnji mandat, a na prethodno objavljenji konkurs za ovu poziciju se niko nije javio.
Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović je rođen u Sarajevu 1962. godine i ima više nego impresivnu bografiju. Školovao se u rodnom gradu gdje je završio Prvu gimnaziju kao učenik generacije te Medicinski fakultet 1986. godine. Dvije godine kasnije je odbranio doktorsku tezu. Tri decenije je proveo na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu gdje je bio i tokom najtežih ratnih dana na raspolaganju svojim sugrađanima ali i borcima na mnogim ratištima u BiH.
Sa mjesta dugogodišnjeg šefa Klinike za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, gdje je odškolovao novu generaciju vrsnih ortopeda, krajem januara 2018. godine dolazi u Opću bolnicu „Prim. dr. Abdulah Nakaš.“ Oženjen je otac dvoje djece.
Prof. Gavrankapetanović aktivno govori engleski, francuski i arapski jezik i poznat je i priznat i na Istoku i na Zapadu. Rame uz rame sa svjetskim ortopedima je radio operacije u najreferentnijim ortopedskim klinikama svijeta.
Gostujući je profesor na uglednim svjetskim univerzitetima i član je brojnih domaćih i međunarodnih ljekarskih asocijacija, između ostalih i Američke akademije ortopedskih hirurga, Kraljevskog koledža hirurga iz Londona, Britanske ortopedske asocijacije, Evropskog udruženja sportske traumatologije.
Očekivanja uposlenika Opće bolnice i naše javnosti od uvaženog profesora Gavrankapetanovića su ogromna u sređivanju i poboljšanju narušenog zdravstvenog sistema u Kantonu Sarajevo. Svi zajedno želimo mu puno sreće i uspjeha na ovom zahtjevnom putu.

Detaljniju biografiju prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića možete pročitati OVDJE!