BHT Kravic

Prim.dr. Zlatko Kravić, direktror Opće bolnice „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ gostujući danas u emisiji „Otvoreni studio“ na BH radiju 1, govorio je  o aktuelnim dešavanjima u ovoj zdravstvenoj ustanovi a posebno se osvrnuo na nedavno dobivenu akreditaciju bolnice. Pojasnio je da je akreditaciji prethodila standardizacija svakog segmenta poslovanja što ima za rezultat postizanje uslova u kojima je pacijent siguran a usluga kvalitetna.

Direktor Kravić je najavio i skoro otvaranje novog Porodilišta, čim se završe građevinski radovi.

- Medicinska oprema je nabavljena ali nedostaje još osoblja. Porodilje će imati bolje uvjete a uvode se i nove metode poroda kao što su porod u vodi, na stočiću, na lopti, u bazenu. Novina je i operaciona sala koja se nalazi uz porođajnu salu, što će biti olakšavajuća okolnost za hitne slučajeve i carski rez-, istakao je direktor Kravić.

On je podsjetio i da je nedavno Općoj bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ dodijeljen status nastavne baze.

-Trenutno u ovoj ustanovi radi 19 doktora medicinskih nauka, 26 magistara nauka i dosta specijalista sa dugogodišnjim stažom, što je dobra baza da se dio nastave za studente Stomatološkog fakulteta i Visoke zdravstvene škole može obavljati u bolnici-kazao je Kravić.

Na kraju je ukazao i na nedostatak preventivnih programa u našoj zemlji kao i zdravstveno educiranje, kroz obrazovni sistem, kojim bi se poboljšalo naše zdravstvo.

Misija

Javne nabavke

JN OBS

UO OBS

Certifikat za kvalitet

AKAZ WEB 2014

Pisma pacijenata

Pisma pacijenata