Za osoblje Odjeljenja za radiološku dijagnostiku Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, upriličena je obuka iz BLS - osnovnih mjera održavanja života. Edukaciju su održali dr. Eldina Bešlagić, specijalista radiološke dijagnostike i urgentne medicine i Muamer Škamo, medicinski tehničar i uposlenik Odjeljenja za urgentnu medicinu. Nakon teorijskog uslijedio je i praktični dio obuke.

BLS RTG

Da bi smanjili smrtnost uslijed iznenadnog srčanog zastoja potrebno je, između ostalog, da svjedoci srčanog zastoja započnu odmah sa oživljavanjem. Poznavanje vještina vanjske masaže srca i umjetnog disanja iznimno su važne jer je za preživljavanje osobe koja je doživjela iznenadni srčani zastoj je ključno započeti oživljavanje unutar tri do pet minuta od trenutka zastoja srca.
S obzirom da je svakodnevno velika frekvencija pacijenata na Odjeljenju za radiološku dijagnostiku, upriličena je obuka uposlenih ovog odjeljenja iz BLS–a s ciljem da svi zdravstveni radnici ovog Odjeljenja budu upoznati sa osnovnim mjerama održavanja života i da postanu jedna od bitnih karika u spašavanju nečijeg života.

Misija

Javne nabavke

JN OBS

UO OBS

Certifikat za kvalitet

AKAZ WEB 2014

Pisma pacijenata

Pisma pacijenata