OBS Naslovna white 2018

Vlada Kantona Sarajevo je na jučerašnjoj sjednici usvojila Odluku o proširenju djelatnosti Opće bolnice. Data je saglasnost za formiranje Pedijatrijskog odjeljenja na sekundarnom nivoa, čime je ova zdravstvena Ustanova ispunila uslove da postane kantonalna.
Prim. dr. Zlatko Kravić, direktor bolnice ovu vijest je dočekao radosno.
Pedijatrija bi, kako je planirano, imala kapacitet od 30 kreveta. Za to su potrebna znatna novčana sredstva ali i zapošljavanje novog kadra. Nadam se da će u narednom periodu svi zainteresirani imati sluha i da ćemo dobro uraditi i ovaj posao i osigurati djeci adekvatnu zdravstvenu zaštitu - kaže Kravić.
Uposlenici Opće bolnice trude se da maksimalno profesionalno rade svoj posao te ne čudi činjenica da svakodnevno raste broj pacijenata i iskorištenost kapaciteta. O povjernju pacijenata govore i rezultati višemjesečne ankete, koju je provelo Udruženje za razvoj društva "Kap", po kojoj je Opća bolnica „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ proglašena najboljom zdravstvenom ustanovom u Federaciji BiH, a prim. dr. Zlatko Kravić, najboljim zdravstvenim radnikom.