KMSST 1

Komora medicinskih sestara i tehničara Kantona Sarajevo upriličila je svečanost i druženje svojih članova povodom Međunarodnog dana sestrinstva.
Ovom prilikom najzaslužnijim medicinskim sestrama i tehničarima su uručena priznanja.Među nagrađenima je i petoro uposlenika Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“. Dobitnica Zlatne plakete je Jasna Gavrankapetanović, Srebrene Halida Nadopek i Seada Begović, a priznanje za nemjerljiv doprinos u promociji sestrinstva je uručeno Zemi Bašić i Dževadu Bećirspahiću.

Također, zahvalnice za dugogodišnji rad u sestrinstvu, uručene su onima koji ove godine odlaze u zasluženu penziju. Zahvalnice i prigodne poklone su dobili: Mirsada Adilović, Nura Meća, Zlata Peševski i Remzija Smajlović.

KMSST 2

Obilježavanju Međunarodnog dana sestrinstva prisustvovala je i čestitke uputila Zilha Ademaj, ministrica zdravstva Kantona Sarajevo kao i prim. dr. Zlatko Kravić, direktor Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“.

KMSST 3
Međunarodni dan sestrinstva obilježava se svake godine 12 maja. Medicinske sestre i tehničari cijeloga svijeta na taj dan sjećaju se rođendana Florence Nightingale, začetnice modernog sestrinstva ali i ukazuju na položaj zdravstvenih profesionalaca bez kojih nije zamislivo zdravstvo.

Misija

Javne nabavke

JN OBS

UO OBS

Certifikat za kvalitet

AKAZ WEB 2014

Pisma pacijenata

Pisma pacijenata