Prigodnim druženjem uposlenici i penzioneri Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, danas su obilježili 10. maj - Dan Bolnice.
Tačno u podne položeno je cvijeće na spomen česmu i bistu Abdulaha Nakaša,doktora po kojem ova zdravstvena ustanova nosi ime od 2006 godine.

db2018 1

Prim. dr. Zlatko Kravić, direktor Opće bolnice ovom prilikom je podsjetio na ogroman doprinos koji je dao prim. Abdulah Nakaš u ratnom i poratnom periodu kao vrhunski hirug i humanista.
Pamtimo njegovu dobrotu, nesebično zalaganje i brigu za svakog čovjeka. Ostavio nam je put koji danas slijedimo - kazao je direktor Kravić. Bolnica je danas dobro organizirana stručna ustanova sa 620 zaposlenih. Pacijentima pristupamo s mnogo strpljenja i razumijevanja, a oni nam vjeruju i poštuju nas. To su nedavno i potvrdili kada su nas svojim glasovima izabrali za najbolju zdravstvenu ustanovu u Federaciji BiH.

db2018 2
Danas je dan, kada se sjećamo i čitave plejade velikana, divnih ljudi, koji su gradili ovu Ustanovu, unaprijeđivali zdravstvenu zaštitu i život u ovoj sredini. Naši budući planovi i ciljevi su da još više radimo i da baštinimo prave vrijednosti. Koliko nam dozvole ljudski, finansijski i ostali resursi i okolnost, trudit ćemo se da unaprijedimo sigurnost pacijenta i zaposlenih, da poboljšamo kvalitet naših usluga, da podižemo nivo stručnosti zaposlenih i da pratimo nove medicinske tehnologije u liječenju pacijenata.db2018 3S ponosom danas dijelimo radost povodom velikog jubileja, 152 godine postojanja, s jednim zavjetom da ćemo u svom radu nastaviti poštovati Hipokratovu zakletvu i truditi se da Opća bolnica ”Prim. dr. Abdulah Nakaš” bude na ponos svim našim pacijentima, zbog kojih i postojimo - kazao je, pored ostalog, u svojoj čestitki direktor Kravić. Povodom Dana Opće bolnice prethodnih dana su organizirane i dvije akcije besplatnog preventivnog pregleda pacijenata u kojima je oko 200 naših sugrađana kontrolisalo svoje zdravlje. Također, već tradicionalno je za uposlenike organizirana i akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

Misija

Javne nabavke

JN OBS

UO OBS

Certifikat za kvalitet

AKAZ WEB 2014

Pisma pacijenata

Pisma pacijenata