DarKrv1
Povodom obilježavanja Dana Kantona Sarajevo i 10.maja, Dana Opće bolnice uposlenicima i gostima danas se obratio prim. dr. Zlatko Kravić, direktor ove zdravstvene ustanove.
On je upoznao prisutne sa historijatom bolnice koja traje već 152 godine te rezultatima njegovog dvogodišnjeg mandata i planovima za naredni period. Istakao je da je trenutno u Općoj bolnici zaposleno ukupno 620 osoba te da je u ovom periodu zaposleno novih 35 ljekara specijalista i preko 40 medicinskih sestara/tehničara. U nabavku nove savremene opreme, koja je poboljšala uslugu je uloženo 5 miliona i 300 hiljada KM.
Pored toga poboljšan je i ambijent za rad adaptacijom operacionih sala i ostalih prostora, a zamijenom dotrajalih prozora na neboderu se očekuje i energetska efikasnost i ušteda u grijanju na godišnjem nivou od 50 do 70 hiljada KM.
Podsjetio je da je Opća bolnica u procesu akreditacije te da slijedi prilagođavanje još nekih prostora kako bi se ispunili Inkluzivni standardi i olakšao pristup i liječenje pacijenata s invaliditetom.
Zbog svega urađenog Opća bolnica „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ je glasovima pacijenata proglešena naboljom zdravstvenom ustanovom u Federaciji BiH. Direktor Kravić je rekao da je to rezultat rada svih uposlenika i na tome im je čestitao. Od uposlenika je zatražio da i dalje budu maksimalno profesionalani u svom radu i da imaju ljudski pristup svakom pacijentu.
Današnjoj svečanosti u Općoj bolnici je prisustvovao i Fehim Škaljić, zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH, kako je rekao u svojstvu „zahvalnog pacijenta“.
Čestitajući Dan bolnice kazao je da odlično poznaje rad osoblja i da bolnica s pravom nosi epitet najbolje zdravstvene ustanove u FBiH.

DarKrv2

U sklopu obilježavanja Dana Opće bolnice, za sve uposlenike ove zdravstvene ustanove organizirana je i akcija dobrovoljnog darivanja krvi u kojoj su prikupljene 23 doza dragocijene tečnosti a uposlenici su još jednom iskazali svoju humanost.
Mr.sci.dr. Darko Ler je dugogodišnji davalac krvi. Redovno se odaziva akcijama koje se provode u Općoj bolnici i kaže da se zbog toga osjeća odlično. I Đuzida Bekol, medicinska sestra redovno se odaziva akcijama dobrovoljnog darivanja krvi u Općoj bolnici jer je taj čin kako kaže, ljudski, human i čini je ponosnom. Sead Glušac, medicinski tehničar, dobrovoljni je davalac krvi od 1984 godine. Do sada je krv darivao 56 puta i redovno se odaziva na akcije koje se organiziraju u Općoj bolnici.

DarKrv3
Za sutra, 10. maja kada je i Dan Opće bolnice će biti upriličeno druženje s penzionerima koje počinje u 12,00. sati.

Misija

Javne nabavke

JN OBS

UO OBS

Certifikat za kvalitet

AKAZ WEB 2014

Pisma pacijenata

Pisma pacijenata