"BOLNICA PRIJATELJ BEBA"

akazbbf 1U Općoj bolnici“ Prim. dr. Abdulah Nakaš“, održana je prigodna svečanost povodom uručivanja fokusirane akreditacije „Bolnice prijatelji beba“, Odjeljenju ginekologije i akušerstva ove zdravstvene Ustanove. Akreditaciju je prim. dr. Zlatku Kraviću, direktoru Opće bolnice uručio doc.dr. Ahmed Novo, direktor Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu FBiH (AKAZ). Ovoj svečanosti su uz osoblje Opće bolnice prisustvovali premijer i ministri u Vladi Kantona Sarajevo, patronažne medicinske sestre ali i majke sa svojim bebama.
Primajući ovo priznanje direktor Kravić se zahvalio svim uposlenicima ali i osnivaču Opće bolnice Skupštini Kantona Sarajevo i resornom ministarstvu za podršku i pomoć, koju su pružili u protekloj godini. Naglasio je da su sva uložena sredstva maksimalno dobro iskorištena i da su upotrebljena za poboljšanje usluge i unaprijeđenja zdravlja svih pacijenata.


akazbbf 3
Čestitajući na Akreditaciji „Bolnice prijatelji beba“, doc.dr.Ahmed Novo, direktor Akaza je podsjetio da se radi o projektu koji je pokrenut još 2013. godine, i da je nastavak aktivnosti koje je ranije počeo UNICEF. AKAZ je razvio vlastite standarde za kvalitet, koje nastoji ugraditi u zdravstvene ustanove. Također, je izrazio očekivanja da će Opća bolnica do kraja ove godine biti u cijelosti akreditirana.

Zilha Ademaj, ministrica zdravstva KS čestitala je svim uposlenicima Opće bolnice ovo veliko priznanje. Naglasila je da je posebno raduje činjenica što je priznanje za kvalitet došlo na najznačajnije mjesto u bolnici u porodilište, gdje počinje život naših sugrađana.
Akreditacija obavezuje ali i garantuje kvalitet svima i predstavlja samo početak na putu kojim ide Opća bolnica, a to je da svi odjeli budu akreditirani. Ova zdravstvena ustanova je na putu da postane kantonalna bolnica sa većim nivoom u sistemu zdravstvene zaštite, najavila je ministrica Ademaj i obećala maksimalnu pomoć na tom putu.
akazbbf 4
Elmedin Konaković, premijer Kantona Sarajevo naglasio je da je Vlada na čijem je čelu, u protekloj godini utrostručila finansijska sredstva za zdravstvo, a da je Opća bolnica višestruko opravdala svaku uloženu investiciju. Pojasnio je da nosi lična iskustva iz Opće bolnice i da se uvjerio u kvalitet usluga koje pruža ova zdravstvena Ustanova, u profesionalnost i toplotu osoblja, na čemu im je ovom prilikom posebno zahvalio.

akazbbf 5
Dvije decenije prim.dr.Mira Ademović, promoviše dojenje sa Udruženjem za unaprijeđenje dojenja. Ovaj humani i zdravstveno koristan posao radila je u cijeloj BiH, a Opća bolnica je prva dobila naziv „Bolnica prijatelji beba“. Uputila je posebno čestitku AKAZU koji je od 2013. godine preuzeo ovaj posao kao i zdravstvenim radnicima na postignutom rezultatima.
Današnju svečanost su upotpunile majke sa svojim bebama, koje su se ljubazno odazvale pozivu organizator, na čemu im se posebno zahvaljujemo.

Misija

Javne nabavke

JN OBS

UO OBS

Certifikat za kvalitet

AKAZ WEB 2014

Pisma pacijenata

Pisma pacijenata