predavači

Prof.dr. Azra Husić-Selimović, dr. Ljiljana Salata, dr. Almir Begić

Povodom Svjetskog dana borbe protiv hepatitisa, a u organizaciji Odjeljenja za nauku, nastavu i poboljšanje kvaliteta i Odsjeka za visoko kontagiozne bolesti Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, jučer su u ovoj zdravstvenoj ustanovi održana tematsko – edukativna predavanja. Edukacija je upriličena za zdravstvene radnike Kantona Sarajevo s ciljem podizanja svijesti o viralnim hepatitisima, bolestima koje pogađaju milione ljudi širom svijeta.
Prof. dr. Azra Husić – Selimović je govorila o temi “ Moderni terapijski principi liječenja hroničnog virusnog hepatitisa”, a dr. Almir Begić o “ Savremenom pristupu u dijagnostici virusnih hepatitisa” ,dok je moderator ovog stručnog skupu bila dr. Ljiljana Salata.

učesnici

Uz osoblje Opće bolnice edukaciji su prisustvovali i zdravstveni radnici, svih profila, iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.
Važnost ove teme su prepoznale Ljekarska/Liječnička komora Kantona Sarajevo i Komora medicinskih sestara/tehničara Kantona Sarajevo, kroz sistem bodovanje učešća na predavanjima.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

E uputnica

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

BHAAAS Special interdisciplinary educational event

Najava