U Općoj bolnici „ Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo danas su svečano otvorene najsavremenije integrirane operacione sale za abdominalnu hirurgiju i ginekologiju.Tim povodom uposlenicima, gostima i brojnim predstavnicima medijima obratiti se prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, direktor bolnice uputivši zahvalnost i čestitku uposlenicima ove zdravstvene ustanove na predanom i vrijednom radu. Posebno je iskazao zadovoljstvo što su na današnji dan otvorene dvije najmodernije integrisane operacijske sale za abdominalnu hirurgiju i ginekologiju i akušerstvo.

nova oper. sala

Obraćanje prof. Gavrankapetanovića

Gosti

Sale su opremljene najmodernijim sistemom integracije operacionih sala Tegris, koji omogućuje digitalno upravljanje i snimanje 4K video signala endoskopske kamere ugrađene u glavno operacijsko svjetlo,C-luka, monitora vitalnih funkcija i ostalim medicinskim uređajima. Ovakve operacijske sale imaju brojne prednosti , a najveća je sigurnost pacijenta, mogućnost simultanog prijenosa slike i tona, te komunikacija sa kolegama iz cijelog svijeta tokom same operacije za eventualne konsultacije, naročito za najteže operacije. Također, mogućnosti praćenja operacije putem video linka će značajno unaprijediti edukaciju mladih hirurga, specijalizanata i studenata.

Inače, 10. maj se obilježava kao Dan bolnice koja u kontinuitetu radi već 158 godina i najstarija je zdravstvena ustanova u našoj zemlji.Taradicionalno danas je upriličena akcija dobrovoljnog darivanja krvi, kao i dodatni pregledi pacijenata ove godine na Kabinetu za internističke bolesti.

Menadžment, uposlenici Opće bolnice i gosti položili su cvijeće na spomen česmu u krugu bolnice prim. dr. Abdulahu Nakašu“ doktoru po kojem Bolnica nosi ime.
Današnjoj svečanosti u Općoj bolnici uz njene uposlenike prisustvovali su predsjedavajući i zamjenica predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić i Jelena Pekić, ministar zdravstva u Vladi KS Enis Hasanović, zastupnice u Skupštini KS Fatima Gavrankapetanović-Smailbegović i Belma Kapo, direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja Muamer Kosovac, predsjednik Senata Opće bolnice dr. Željko Ler, te senatorice i senatori.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

E uputnica

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI