OBS vešeraj1

U Vešeraju  Opće bolnice „ Prim. dr. Abdulah Nakaš“  Sarajevo, vrijedni uposlenici, njih deset , od kojih je devet žena i jedan muškarac, dnevno  operu i opeglaju  oko 1.500 kg posteljine i  svih  drugih vrsta  rublja za potrebe ustanove. Neke od mašina za pranje veša, sušilice i valjci za peglanje su  nabavljene u prijeratnom periodu, a  posljednje zanavljanje opreme  je bilo  prije skoro  tridesetak godina. Uskoro se očekuje modernizacija i ovog odjela, što će olakšati posao uposlenicima.

OBS vešeraj2

U   prijepodnevnoj smjeni na svom radnom mjestu zatičemo iskusnije radnice i one nešto mlađe, a Suada Fukelj je po stažu među starijim . Iza nje je skoro 25 godina radnog staža i za to vrijeme je u vešeraju prošla sve radne procese. Ismeta Turkušić i Zijada Hajdar, slažu ispeglanu posteljinu i uniforme koja se dalje šalje na bolničke odjele i trude se da sve bude obavljeno dobro i na vrijeme. Kažu nam da zajedničkim snagama stignu obaviti sve zadatke i da se nađe vrijeme i za kratki odmor.

OBS vešeraj3

U bolničkom odjelu za pranje i održavanje rublja ,koje je samo jedno od karika u lancu podrške   medicinskom osoblju koje pruža brojne usluge našim pacijentima, vlada vesela atmosfera i zajedništvo. Njihov vrijedni rad svaki dan omogući da bolnički odjeli dobiju čistu posteljinu i ostalu bolničku opremu pripremljenu uz najviše standarde čistoće i higijene.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

E uputnica

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

BHAAAS Special interdisciplinary educational event

Najava