0000 OBS Naslovna 2022

U posljednja 72 sata na hospitalizaciju u Opću bolnicu „ Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo primljeno je 69 pacijenata, a 119 je otpušten iz ustanove.
Na Urgentnom centru je opservirano 288 pacijenata, od kojih je 24 primljeno na bolničko liječenje. U protekla tri dana na Odjeljenju za radiološku dijagnostiku je bilo 669 pregleda, među kojima je bilo 58 CT- dijagnostike,435 UZ-dijagnostike,36-RTG pluća, 28-MRI dijagnostike itd.
Pored ostalog, U Općoj bolnici je od petka do jutros rođeno 13 beba, a Kabinetu za ortopediju je bilo 165 pregleda, Kabinetu za opću internu medicinu 81 itd. U operacionim salama je urađena 31 operacija i to 8 hitnih i 23 planirane.


Podizanje svjesnosti o melanomu


Proteklog vikenda u Sarajevu su se okupili medicinski stručnjaci i profesionalci iz oblasti dijagnosticiranja i liječenja melanoma na regionalnoj konferenciji udruženja oboljelih od melanoma na kojoj su iznijeli iskustva i nova saznanja u medicinskom dijagnosticiranju i liječenju ovog oboljenja.
Konferencija je dio globalne kampanje u podizanju svjesnosti o melanomu koja se obilježava svake godine u mjesecu maju. Pored članova Udruženja oboljelih od melanoma iz BiH ovom stručnom skupu su prisustvovali i predstavnici udruženja iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore, te ljekari volonteri koji pomažu pacijentima u ovim udruženjima, a različitih su specijalnosti dermatolozi, onkolozi, plastični hirurzi, patolozi. Zapažena izlaganja o melanomu oka i novim terapijskim mogućnostima su imale prof. dr. Maja Banjin i dr. Ilda Alimanović doktorice iz Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“.Sa ovog skupa je upućena inicijativa prema Federalnom parlamentu za zabranu upotrebe solarija za sve uzraste.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI