0000 OBS Naslovna 2022

U posljednja 72 sata na hospitalizaciju u Opću bolnicu „ Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo primljeno je 69 pacijenata, a 119 je otpušten iz ustanove.
Na Urgentnom centru je opservirano 288 pacijenata, od kojih je 24 primljeno na bolničko liječenje. U protekla tri dana na Odjeljenju za radiološku dijagnostiku je bilo 669 pregleda, među kojima je bilo 58 CT- dijagnostike,435 UZ-dijagnostike,36-RTG pluća, 28-MRI dijagnostike itd.
Pored ostalog, U Općoj bolnici je od petka do jutros rođeno 13 beba, a Kabinetu za ortopediju je bilo 165 pregleda, Kabinetu za opću internu medicinu 81 itd. U operacionim salama je urađena 31 operacija i to 8 hitnih i 23 planirane.


Podizanje svjesnosti o melanomu


Proteklog vikenda u Sarajevu su se okupili medicinski stručnjaci i profesionalci iz oblasti dijagnosticiranja i liječenja melanoma na regionalnoj konferenciji udruženja oboljelih od melanoma na kojoj su iznijeli iskustva i nova saznanja u medicinskom dijagnosticiranju i liječenju ovog oboljenja.
Konferencija je dio globalne kampanje u podizanju svjesnosti o melanomu koja se obilježava svake godine u mjesecu maju. Pored članova Udruženja oboljelih od melanoma iz BiH ovom stručnom skupu su prisustvovali i predstavnici udruženja iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore, te ljekari volonteri koji pomažu pacijentima u ovim udruženjima, a različitih su specijalnosti dermatolozi, onkolozi, plastični hirurzi, patolozi. Zapažena izlaganja o melanomu oka i novim terapijskim mogućnostima su imale prof. dr. Maja Banjin i dr. Ilda Alimanović doktorice iz Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“.Sa ovog skupa je upućena inicijativa prema Federalnom parlamentu za zabranu upotrebe solarija za sve uzraste.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI