20220921 093154

obzirom da se konstantno povećava broj pacijenata koji žele da se liječe u Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, povećavaju se i potrebe za krvlju. Zbog toga je danas Odsjek za transfuzijsku medicinu ove zdravstvene ustanove u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu FBiH organizirao drugu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi, u kojoj je sakupljena 21 doza dragocijene tečnosti.
Većina osoblja Opće bolnice koje je učestvovalo u današnjoj akciji su dugogodišnji i redovni davaoci krvi. Svi ističu da se odlično osjećaju nakon ovog čina i preporučuju drugima da slijede njihov primjer jer tako mogu spasiti nečiji život. Naglašavaju da, krv mora da čeka pacijenta, a ne pacijent krv.
- Samo zdrave osobe mogu biti davaoci krv. Pored humanog aspekta, darivanje krvi je i zdravo jer se na taj način vrši i provjera zdravstvenog stanje davaoca i omogućava brže obnavljanje krvi. Naša porodica dobrovoljnih davalaca krvi stalno raste i sretni smo što vidimo i nove članove -kaže dr. Mirna Ašonja, spec. transfuzijske medicine i šefica Odsjeka za tranfuzijsku medicinu Opće bolnice.
Organizatori današnje akcije, koja je ocijenjena odličnom, zahvaljuju se svim dobrovoljnim davaocima krvi, a narednu akciju najavljuju za kraj ove godine.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI