Ministar zdravstva Kantona Sarajevo, prof. dr. Haris Vranić posjetio je danas Opću bolnicu „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, gdje je u pratnji prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića, direktora ove zdravstvene ustanove obišao Odjeljenje za radiološku dijagnostiku, Odjeljenje za fizikalnu medicinu i terapiju, Odsjek za nuklearnu medicinu i Odsjek za gastroenterologiju te bolničke kabinete.

minzdr1
Prof. Gavrankapetanović je ovom prilikom upoznao ministra Vranića sa radom Opće bolnice i planovima za naredni period te o poduzetim koracima da ova ustanova preraste u kantonalnu bolnicu. Zahvalio je ministru Vraniću na posjeti i na podršci koju Ministarstvo daje ovoj ustanovi.

 

Današnji obilazak je počeo na Odjeljenju za radiološku dijagnostiku gdje je ministar upoznat da je lista čekanja na pregled za magnetnu rezonancu (MRI) najduže do tri mjeseca te da su u funkciji oba MRI aparata .

Obilazak je nastavljen na Odjeljenja za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju , koje radi u punom kapacitetu, kako hospitalni tako i kabinetski dio. Za organizaciju rada, usluge koje se pružaju i opremljenost ovog odjela ministar Vranić je imao samo riječi hvale jer pacijenti mogu dobiti usluga na jednom mjestu, a cijeli proces liječenja je zaokružen, kao rijetko gdje.

minzdr2

Ministar Vranić danas je obišao i Odsjek za nuklearnu medicinu gdje se u prosjeku svaki dan pregleda više od 50 pacijenata, a koje posjeduje i sofisticirani aparat „ dvoglavu kameru“ koja je u funkcija ,a pomoću koje se vrši široki spektar pregleda.

minzdr3

Tokom obilaska kabineta ministar Vranić se uvjerio o velikom broju pacijenata, te da ih je najviše na Kabinetu za ortopediju te Kabinet za vaskularnu hirurgiju .
Današnja posjeta ministra Vranića završena je obilaskom Odsjeka za gastroepatologiju, koje je napravilo veliki iskorak u svom radu uvodeći u nove procedure kao što su endoskopska retrogradna holangio-pankreatografiju- ERCP i terapijski endoskopski ultrazvuk – EUS.

minzdr4
Tokom posjete ministar Vranić sa svojim domaćinima koristio je i bolničke liftove uvjerivši se da su ispravni i da rade.

Na kraju današnje posjete ministar Vranić je izrazio zadovoljstvo radom Opće bolnice ,naglasivši da je impresioniran viđenim, te da će Ministarstvo zdravstva stajati na raspolaganju za dalju saradnju i razvoj ove zdravstvene ustanove te da se nada da će se uskoro transformisati iz opće u kantonalnu bolnicu.

 

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI